* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gregor Polanšek

4203 DUPLJE, Žiganja vas 103
Telefon: (064) 58 300

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

Študij bom predvidoma končal junija 1997. Delati si želim predvsem v digitalni tehniki, (moderna programabilna vezja, mikroprocesorski sistemi, digitalno procesiranje).
Osnovno šolo sem obiskoval v Bistrici pri Tržiču. Zanimal sem se predvsem za naravoslovne predmete ter se tako udeleževal območnih in republiških tekmovanj iz matematike, kemije, fizike in tudi slovenščine. V sedmem razredu sem prejel zlato Vegovo priznanje iz matematike na republiškem tekmovanju v Ljubljani. Zaradi zanimanja za naravoslovne predmete sem se odločil za srednjo šolo matematično-naravoslovne usmeritve.

Vpisal sem se na Center srednjega usmerjenega izobraževanja Jesenice. V srednji šoli sem se učil dveh jezikov : angleškega in nemškega in to znanje kasneje dopolnjeval, predvsem ob študiju elektrotehnike. Tudi tukaj je bilo moje zanimanje usmerjeno v naravoslovne predmete, zanimati pa sem se začel tudi za računalništvo in elektrotehniko. Udeležil sem se nekaterih tekmovanj iz matematike in fizike ( republiško tekmovanje iz fizike-elektrotehnika ). V zadnjem letniku srednje šole sem imel odličen uspeh, zato mi ni bilo potrebno opravljati tedanjega zaključnega izpita. Proti koncu srednje šole sem se odločil za študij elektrotehnike in se v letu 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani.

Po prvem letniku študija sem se odločil za smer elektronika. Študijske obveznosti izpolnjujem sproti s povprečno oceno 8,8. Zanimam se predvsem za digitalno tehniko ( programabilna vezja, mikroprocesorji, digitalno procesiranje itn. ). Končujem četrti letnik predavanj elektronike in jeseni bom postal absolvent.

Menim, da mi je ta študij dal ne le strokovno znanje, temveč me je usposobil tudi za hitro prilagajanje novemu delovnemu okolju. S tem mislim na razvojno, načrtovalsko orodje in nove dosežke tehnike. Med študijem in tudi na svojem osebnem računalniku sem uporabljal različna programska okolja ( DOS, Windows (95), Unix ) in številne programske pakete. Veliko sem se ukvarjal s programiranjem tako na višjih ravneh (npr. pascal ) kot tudi na nižjih (zbirni jezik) in se seznanil z množico električnih (elektronskih) laboratorijskih inštrumentov.

Kljub zahtevnemu študiju najdem čas za svoje konjičke. Rad se ukvarjam s športom ( košarka, namizni tenis, smučanje ), ki me sprošča in navdihuje za študij in delo.

Kaj pričakujem glede zaposlitve in kaj si želim od prihodnjega delodajca?

Rad bi se zaposlil v podjetju, ki se ukvarja z elektroniko ali računalništvom. Imam se za urejeno, potrpežljivo, ustvarjalno in komunikativno osebo, zato si želim tudi zanimivo, ustvarjalno in izzivalno delo v kakšnem razvojnem, načrtovalskem oddelku. Prepričan sem, da se lahko hitro vživim tudi v dandanes čedalje pomembnejše in potrebnejše skupinsko delo. Pripravljen sem tudi dodatno izobraževati; to bi omogočilo razvoj moje delovne kariere in pripomoglo k uspešnosti podjetja, v katerem bi bil zaposlen.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96221y.htm