* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Maja Bogataj

4226 ŽIRI, Levstikova ulica 2
Telefon: (064) 691 644
E-mail: maja.bogataj@kiss.muzej.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, zunanja trgovina

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v zunanji trgovini, na področju gospodarskega prava, borze, vrednostnih papirjev, bančnega prava.
Moje osnovnošolsko obdobje je bilo zaznamovano predvsem z obiskovanjem najrazličnejših krožkov in dopolnilnih dejavnosti: od tečaja za nemški jezik, računalništva do čipkarskega, knjižničarskega, naravoslovnega, plesnega, odbojkarskega in drugih krožkov.

Bila sem tudi uspešna članica košarkarskega kluba in razglašena za najboljšo športnico leta v svoji kategoriji. Tedaj sem končala tudi nižjo glasbeno šolo. Na številnih tekmovanjih iz matematike, kemije, angleščine, slovenščine sem dobivala priznanja in nagrade. Od osnovne šole v Žireh sem se poslovila z odličnim uspehom.

Izobraževanje sem nadaljevala na Gimnaziji v Kranju. V srednji šoli sem prejela Cankarjevo priznanje za uspeh na tekmovanju iz slovenščine. Naravoslovno-matematično smer sem končala z odličnim uspehom.

Pri izbiri med medicinsko in pravno fakulteto sem se že v zadnjem letniku odločila za študij prava. Moja odločitev se je izkazala za pravilno že na sprejemnih izpitih, saj sem med približno šeststo kandidati dosegla peto mesto.

Med študijem sem dobila priznanje Pravne fakultete za nadpovprečen študijski uspeh.

Poleg tega da je študij zanimiv, mi je všeč tudi to, da mi med šolskim letom ostane dovolj časa za delovanje na drugih področjih in študijska potovanja.

Septembra 1994 sem bila na mesečnem tečaju angleščine na Oxford House of College v Londonu. V London sem se vrnila že marca 1995, ko sem se po Elsi ( Europen Law Students Association), katere članica sem, udeležila letne konference TSG-ja (Trainee Solicitor Group) v Yorku. Zadnjič sem bila v Angliji oktobra 1995, na študentski praksi v oddelku za bančno pravo v priznani pravniški firmi v Londonu.

Letošnjo pomlad sem se s sošolci udeležila strokovne ekskurzije v Ameriko. Obiskali smo New York in Washington D.C.

Svoji popotniški žilici pa dam duška tudi med poletnimi počitnicami s potepanji med Grčijo in Španijo.

Med študijem sem ves čas opravljala priložnostna dela, ki so bila koristna za nabiranje delovnih izkušenj, navad in znanja ali pa le kot dodaten vir zaslužka. Raznovrstnost del seže od dela v tovarni v domačem kraju in strežbe v gostilni med počitnicami do poučevanja angleščine pri podjetju Mi-Amigo, d.o.o., intenzivnega inštruiranja angleščine ter raziskave trga za podjetje.

Znanje sem si poskušala dopolnjevati tudi z obiskovanjem tečajev nemščine in računalništva. Med študijem sem se udeleževala seminarjev in predavanj s pravno vsebino. V zadnjem času brskam po internetu.

V prostem času hodim v kino ali gledališče, berem, rišem, igram klavir. Sem tudi aktivna članica Kluba žirovskih študentov - skrbim za področje kulture. Zelo rada imam živali.

Letos končujem četrti letnik. Zadnje leto sem si izbrala zunanjetrgovinsko smer, ki sem jo dopolnila z nekaj predmeti iz gospodarskega prava.

Tudi moja diplomska naloga bo s področja, kjer se stikata ekonomija in pravo ( borza, k.d.d., bančno pravo).

V prihodnosti želim opraviti pravosodni izpit. Nameravam tudi nadaljevati študij, del izobraževanja pa bi zelo rada opravila v tujini.

Upam, da mi bo z raznovrstnim nabiranjem znanja v prihodnosti uspelo doseči izobrazbo, s katero bom z iznajdljivostjo in zdravo mero razuma kos razgibanemu, zahtevnemu, a zanimivemu delu, in da bi le-to učinkovito opravljala.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96217y.htm