* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Karmen Kern

4270 JESENICE, Hru{ica 154
Telefon: (064) 871 052
E-mail: karmen.kern@fov.uni-mb.si

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, organizacijska informatika

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem pri reviziji informacijskih sistemov.
Rojena sem na Jesenicah, in tam sem obiskovala tudi osnovno {olo. [olanje sem nadaljevala na gimnaziji na Jesenicah, tedanji dru`boslovno-jezikovni usmeritvi (jezikovna smer). Tu sem si pridobila znanje angle{kega in nem{kega (aktivno) ter tudi italijanskega jezika (pasivno). Leta 1991 sem uspe{no opravila zaklju~ni izpit iz angle{kega in nem{kega jezika. Zaradi veselja do tujih jezikov sem se `e v gimnaziji za~ela ukvarjati z in{truiranjem in s prevajanjem.

[tudij sem nadaljevala na Univerzi v Ljubljani, na Vi{ji upravni {oli, v drugem letniku pa sem se zaradi veselja do dela z ra~unalnikom odlo~ila za smer upravna informatika. Diplomirala sem 6.12.1993.

Spoznala sem, da mi {tudij na vi{ji stopnji kljub vsemu ni dal potrebnega znanja zato sem ga `elela nadaljevati na drugi stopnji. Ker so na Vi{ji upravni {oli ravno tedaj potekala intenzivna prizadevanja, da bi se {ola v naslednjem {olskem letu prestrukturirala iz vi{je v visoko, sem upala, da se bom lahko vpisala neposredno v tretji letnik rednega {tudija. Zato sem takoj po diplomi za~ela opravljati pripravni{tvo. Zaposlila sem se v podjetju S@ @J Acroni, d.o.o., v oddelku komerciale, v zunanjetrgovinskem sektorju. Tu sem opravljala delo komercialistke za izvoz hladno valjanih profilov iz toplo valjanega traku. Zame, po poklicu vi{jo upravno delavko je bilo to povsem novo podro~je, sem pa tako spoznala zunanjetrgovinsko poslovanje. ^eprav sem bila pred tem med po~itnicami ali med obvezno prakso `e na ve~ razli~nih delovnih mestih (Kompas Mejni turisti~ni servis Duty Free Shop Rate~e, Ob~ina Jesenice - Sekretariat za notranje zadeve, Slu`ba dru`benega knjigovodstva Jesenice - Interna kontrola), je bila to zame svojevrstna izku{nja. Prvi~ sem spoznavala resni~ni svet in odgovornost, ki jo le-ta prina{a.

Ker Vi{ja upravna {ola v {olskem letu 1995/96 ni postala visoka, sem se odlo~ila nadaljevati {tudij na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, smer organizacijska informatika. Oktobra 1995 sem se tako redno vpisala v tretji letnik. ^eprav sem poleg osmih rednih izpitov morala opraviti {e {est diferencialnih, sem letnik uspe{no izdelala. Tako sem se redno vpisala v ~etrti letnik, in zdaj ga kon~ujem. Opraviti moram {e dva izpita in diplomsko delo.

V absolventskem sta`u (oktobra) sem po Aiesecu domenjena za prakso v tujini (v Nem~iji), da spopolnim znanje nem{kega jezika in si pridobim novih delovnih izku{enj. S prof. dr. Jo`etom Gri~arjem sem se dogovorila, da bom po vrnitvi sodelovala na na{i fakulteti, v Laboratoriju za elektronsko poslovanje (RIP), ki deluje v sklopu Sredi{~a za elektronsko poslovanje. Rada bi nadaljevala delo na podro~ju revizije informacijskih sistemov ali elektronskega poslovanja. Z revizijo informacijskih sistemov sem se namre~ `e za~ela ukvarjati med rednim {tudijem pri predmetu projekt izgradnje informacijskega sistema (pri prof. dr. Gri~arju). Skupaj s so{olkama smo uspe{no izpeljale projekt z naslovom: Revidiranje podatkov ra~unovodskega informacijskega sistema s programskim orodjem ACL za naro~nico Zvezo ra~unovodij finan~nikov in revizorjev Slovenije.

V prihodnosti si `elim delati v ustvarjalnem, naprednem in razgibanem okolju, saj bi to ustrezalo moji osebnosti. Rada bi se {e naprej izobra`evala in usposabljala v znanju tujih jezikov in informatiki.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96216y.htm