* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Karmen Kern

4270 JESENICE, Hruçica 154
Telefon: (064) 871 052
E-mail: karmen.kern@fov.uni-mb.si

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, organizacijska informatika

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem pri reviziji informacijskih sistemov.
Rojena sem na Jesenicah, in tam sem obiskovala tudi osnovno çolo. æolanje sem nadaljevala na gimnaziji na Jesenicah, tedanji dru§boslovno-jezikovni usmeritvi (jezikovna smer). Tu sem si pridobila znanje angleçkega in nemçkega (aktivno) ter tudi italijanskega jezika (pasivno). Leta 1991 sem uspeçno opravila zakljuŸni izpit iz angleçkega in nemçkega jezika. Zaradi veselja do tujih jezikov sem se §e v gimnaziji zaŸela ukvarjati z inçtruiranjem in s prevajanjem.

ætudij sem nadaljevala na Univerzi v Ljubljani, na Viçji upravni çoli, v drugem letniku pa sem se zaradi veselja do dela z raŸunalnikom odloŸila za smer upravna informatika. Diplomirala sem 6.12.1993.

Spoznala sem, da mi çtudij na viçji stopnji kljub vsemu ni dal potrebnega znanja zato sem ga §elela nadaljevati na drugi stopnji. Ker so na Viçji upravni çoli ravno tedaj potekala intenzivna prizadevanja, da bi se çola v naslednjem çolskem letu prestrukturirala iz viçje v visoko, sem upala, da se bom lahko vpisala neposredno v tretji letnik rednega çtudija. Zato sem takoj po diplomi zaŸela opravljati pripravniçtvo. Zaposlila sem se v podjetju S¦ ¦J Acroni, d.o.o., v oddelku komerciale, v zunanjetrgovinskem sektorju. Tu sem opravljala delo komercialistke za izvoz hladno valjanih profilov iz toplo valjanega traku. Zame, po poklicu viçjo upravno delavko je bilo to povsem novo podroŸje, sem pa tako spoznala zunanjetrgovinsko poslovanje. ¬eprav sem bila pred tem med poŸitnicami ali med obvezno prakso §e na veŸ razliŸnih delovnih mestih (Kompas Mejni turistiŸni servis Duty Free Shop RateŸe, ObŸina Jesenice - Sekretariat za notranje zadeve, Slu§ba dru§benega knjigovodstva Jesenice - Interna kontrola), je bila to zame svojevrstna izkuçnja. PrviŸ sem spoznavala resniŸni svet in odgovornost, ki jo le-ta prinaça.

Ker Viçja upravna çola v çolskem letu 1995/96 ni postala visoka, sem se odloŸila nadaljevati çtudij na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, smer organizacijska informatika. Oktobra 1995 sem se tako redno vpisala v tretji letnik. ¬eprav sem poleg osmih rednih izpitov morala opraviti çe çest diferencialnih, sem letnik uspeçno izdelala. Tako sem se redno vpisala v Ÿetrti letnik, in zdaj ga konŸujem. Opraviti moram çe dva izpita in diplomsko delo.

V absolventskem sta§u (oktobra) sem po Aiesecu domenjena za prakso v tujini (v NemŸiji), da spopolnim znanje nemçkega jezika in si pridobim novih delovnih izkuçenj. S prof. dr. Jo§etom GriŸarjem sem se dogovorila, da bom po vrnitvi sodelovala na naçi fakulteti, v Laboratoriju za elektronsko poslovanje (RIP), ki deluje v sklopu SrediçŸa za elektronsko poslovanje. Rada bi nadaljevala delo na podroŸju revizije informacijskih sistemov ali elektronskega poslovanja. Z revizijo informacijskih sistemov sem se namreŸ §e zaŸela ukvarjati med rednim çtudijem pri predmetu projekt izgradnje informacijskega sistema (pri prof. dr. GriŸarju). Skupaj s soçolkama smo uspeçno izpeljale projekt z naslovom: Revidiranje podatkov raŸunovodskega informacijskega sistema s programskim orodjem ACL za naroŸnico Zvezo raŸunovodij finanŸnikov in revizorjev Slovenije.

V prihodnosti si §elim delati v ustvarjalnem, naprednem in razgibanem okolju, saj bi to ustrezalo moji osebnosti. Rada bi se çe naprej izobra§evala in usposabljala v znanju tujih jezikov in informatiki.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96216y.htm