* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Orbani~

6310 IZOLA - ISOLA, Oktobrske revolucije 18/c
Telefon: (066) 61 672

Fakulteta za strojni{tvo v Ljubljani, konstrukterstvo in gradnja strojev

[tudij bom predvidoma kon~al februarja 1997. Delati si `elim predvsem v projektantskem biroju (podro~je dinamike in mehanike trdih teles in fluidov).
Osnovno {olo sem kon~al v Izoli, in vse razrede kon~al z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem z uspehom sodeloval na razli~nih tekmovanjih. V sedmem in osmem razredu sem osvojil prvo mesto na ob~inskem tekmovanju za Cankarjevo nagrado (slovenski jezik). Od samega za~etka sem sodeloval tudi na tekmovanjih za Vegovo priznanje (matematika), kjer sem v vseh letih dobival najvi{ja priznanja. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Gimnazijo v Kopru. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja, razen drugega, sem opravil z odliko, in za to dobil tudi priznanje za najbolj{i u~ni uspeh med {olanjem. Poleg tega sem kot zastopnik na{e ob~ine sodeloval tudi na republi{kih tekmovanjih iz matematike in fizike.

@e od prvega razreda sem se ukvarjal z razli~nimi {porti. V petem razredu osnovne {ole sem za~el trenirati veslanje. Z veslanjem sem se ukvarjal sedem let in pri tem dosegel nekaj pomembnih izidov (1989 - tretje mesto na dr`avnem prvenstvu, 1989 - dvakrat prvo mesto na Alpe-Adria, 1990 - tretje mesto na dr`avnem prvenstvu).

Leta 1992 sem se vpisal na Fakulteto za strojni{tvo v Ljubljani. Med {tudijem sem se odlo~il za smer konstrukterstvo in gradnja strojev (skupina vozila), saj me zanimata predvsem dinamika in mehanika trdih teles in fluidov. Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {tiriletnim {tudijem zna{a 9,4, v ~etrtem letniku imam povpre~je 9,8. V drugem letniku sem dobil priznanje za najbolj{i uspeh. V tretjem letniku sem postal demostrator pri predmetu dinamika in nihanja. Ob tem sem sodeloval tudi pri izdelavi dveh projektov.

Med {tudijskimi leti sem se priu~il dela za ra~unalnikom v okoljih DOS, Windows, Unix in XWindows. Spoznal sem tele programe: Winword, Excel, Mathcad, Corel, Origin, Acad in ra~unalni{ki jezik Fortran. V okviru individualnih seminarskih nalog sem spoznal ra~unalni{ki paket Ideas, ki omogo~a z metodo kon~nih elementov re{evanje problemov mehanike trdih teles.

Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom prof. dr. Leopolda [krgeta na podro~ju ra~unalni{ke simulacije klimatizacije prostorov. S pomo~jo ra~unalni{kega paketa Fidap sku{am na In{titutu Jo`ef Stefan simulirati ogrevanje in hlajenje pisarni{kega prostora.

Po kon~anem {tudiju se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek in podiplomski {tudij. Delati `elim v zdravem okolju, kjer bom lahko v delovni skupini izkazal svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijal.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96215y.htm