* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Primo` Raktelj

6320 PORTORO@ - PORTOROSE, Son~na pot 23
Telefon: (066) 76 988

Pravna fakulteta v Ljubljani, zunanje trgovinska skupina

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem v gospodarstvu, zunanji trgovini, na podro~ju industrijske lastnine.
Osnovno {olo sem obiskoval v Portoro`u in Piranu ter jo kon~al z odli~nim uspehom. Redno sem se tudi udele`eval tekmovanj za Cankarjeva in Vegova priznanja. Ker me je veselila matematika in sem tudi tu dosegel najbolj{e uspehe, sem se vpisal v naravoslovno in matemati~no {olo v Kopru. Po srednji {oli, kon~al sem jo s prav dobrim uspehom ter maturi, sem bil neodlo~en glede nadaljnega {tudija. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih na visoki ekonomski {oli in pravni fakulteti v Ljubljani sem se odlo~il za drugo. Sem ~lan Evropskega zdru`enja {tudentov prava (ELSA) in ~lan Pari{kega kluba, zato pogosto obiskujem razli~ne seminarje in se tako dodatno izobra`ujem. Obiskoval sem tudi te~aj za blagovnega borznega posrednika na blagovni borzi v BTC v Ljubljani. Bil sem na strokovni ekskurziji v ZDA, in obiskoval intenzivna predavanja na razli~nih svetovnih in{titucijah ( IMF; Svetovna banka; American Bor Aposition... ), udele`il pa sem se tudi seminarja zunanjetrgovske strategije RS v Ribnem pri Bledu.

Aktivno obvladam italijanski in angle{ki jezik, v srednji {oli pa sem se eno leto u~il tudi nem{~ino in tako dobil podlago za nadaljnje spopolnjevanje tega jezika. Priu~il sem se dela z ra~unalnikom v okoljih Windows in DOS ter z urejevalniki besedil. Po diplomi nameravam opraviti dveletno obvezno pripravni{tvo in dr`avni pravosodni izpit; to mi bo omogo~ilo celostno delovanje na pravnem podro~ju.

Zanima me predvsem gospodarstvo in {e posebno industrijska lastnina. Razmi{ljam o podiplomskem {tudiju, vsekakor pa na~rtujem {e nadaljnje izobra`evanje na navedenih podro~jih. Rad bi se zaposlil v podjetni{kem sektorju, da bi lahko nadalje razvijal svoje sposobnosti, ne `elim pa si enoli~ne zaposlitve.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96212y.htm