* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Primo§ Raktelj

6320 PORTORO¦ - PORTOROSE, SonŸna pot 23
Telefon: (066) 76 988

Pravna fakulteta v Ljubljani, zunanje trgovinska skupina

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem v gospodarstvu, zunanji trgovini, na podroŸju industrijske lastnine.
Osnovno çolo sem obiskoval v Portoro§u in Piranu ter jo konŸal z odliŸnim uspehom. Redno sem se tudi udele§eval tekmovanj za Cankarjeva in Vegova priznanja. Ker me je veselila matematika in sem tudi tu dosegel najboljçe uspehe, sem se vpisal v naravoslovno in matematiŸno çolo v Kopru. Po srednji çoli, konŸal sem jo s prav dobrim uspehom ter maturi, sem bil neodloŸen glede nadaljnega çtudija. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih na visoki ekonomski çoli in pravni fakulteti v Ljubljani sem se odloŸil za drugo. Sem Ÿlan Evropskega zdru§enja çtudentov prava (ELSA) in Ÿlan Pariçkega kluba, zato pogosto obiskujem razliŸne seminarje in se tako dodatno izobra§ujem. Obiskoval sem tudi teŸaj za blagovnega borznega posrednika na blagovni borzi v BTC v Ljubljani. Bil sem na strokovni ekskurziji v ZDA, in obiskoval intenzivna predavanja na razliŸnih svetovnih inçtitucijah ( IMF; Svetovna banka; American Bor Aposition... ), udele§il pa sem se tudi seminarja zunanjetrgovske strategije RS v Ribnem pri Bledu.

Aktivno obvladam italijanski in angleçki jezik, v srednji çoli pa sem se eno leto uŸil tudi nemçŸino in tako dobil podlago za nadaljnje spopolnjevanje tega jezika. PriuŸil sem se dela z raŸunalnikom v okoljih Windows in DOS ter z urejevalniki besedil. Po diplomi nameravam opraviti dveletno obvezno pripravniçtvo in dr§avni pravosodni izpit; to mi bo omogoŸilo celostno delovanje na pravnem podroŸju.

Zanima me predvsem gospodarstvo in çe posebno industrijska lastnina. Razmiçljam o podiplomskem çtudiju, vsekakor pa naŸrtujem çe nadaljnje izobra§evanje na navedenih podroŸjih. Rad bi se zaposlil v podjetniçkem sektorju, da bi lahko nadalje razvijal svoje sposobnosti, ne §elim pa si enoliŸne zaposlitve.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96212y.htm