* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Primož Raktelj

6320 PORTOROŽ - PORTOROSE, Sončna pot 23
Telefon: (066) 76 988

Pravna fakulteta v Ljubljani, zunanje trgovinska skupina

Študij bom predvidoma končal marca 1997. Delati si želim predvsem v gospodarstvu, zunanji trgovini, na področju industrijske lastnine.
Osnovno šolo sem obiskoval v Portorožu in Piranu ter jo končal z odličnim uspehom. Redno sem se tudi udeleževal tekmovanj za Cankarjeva in Vegova priznanja. Ker me je veselila matematika in sem tudi tu dosegel najboljše uspehe, sem se vpisal v naravoslovno in matematično šolo v Kopru. Po srednji šoli, končal sem jo s prav dobrim uspehom ter maturi, sem bil neodločen glede nadaljnega študija. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih na visoki ekonomski šoli in pravni fakulteti v Ljubljani sem se odločil za drugo. Sem član Evropskega združenja študentov prava (ELSA) in član Pariškega kluba, zato pogosto obiskujem različne seminarje in se tako dodatno izobražujem. Obiskoval sem tudi tečaj za blagovnega borznega posrednika na blagovni borzi v BTC v Ljubljani. Bil sem na strokovni ekskurziji v ZDA, in obiskoval intenzivna predavanja na različnih svetovnih inštitucijah ( IMF; Svetovna banka; American Bor Aposition... ), udeležil pa sem se tudi seminarja zunanjetrgovske strategije RS v Ribnem pri Bledu.

Aktivno obvladam italijanski in angleški jezik, v srednji šoli pa sem se eno leto učil tudi nemščino in tako dobil podlago za nadaljnje spopolnjevanje tega jezika. Priučil sem se dela z računalnikom v okoljih Windows in DOS ter z urejevalniki besedil. Po diplomi nameravam opraviti dveletno obvezno pripravništvo in državni pravosodni izpit; to mi bo omogočilo celostno delovanje na pravnem področju.

Zanima me predvsem gospodarstvo in še posebno industrijska lastnina. Razmišljam o podiplomskem študiju, vsekakor pa načrtujem še nadaljnje izobraževanje na navedenih področjih. Rad bi se zaposlil v podjetniškem sektorju, da bi lahko nadalje razvijal svoje sposobnosti, ne želim pa si enolične zaposlitve.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96212y.htm