* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Goran Golubi~

6320 PORTORO@ - PORTOROSE, XXX. divizije 4
Telefon: (066) 746 477

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju oblikovanja obla~il in industrijskega oblikovanja.
[olanje sem za~el leta 1978 na Osnovni {oli v Luciji. Leta 1986 sem se vpisal na Srednjo naravoslovno-matemati~no {olo z italijanskim u~nim jezikom v Piranu in se ~ez dve leti, v tretjem razredu, pre{olal na naravoslovno-matemati~no smer Pedago{ke in naravoslovno-matemati~ne {ole v Kopru. Tako osnovno kot srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom. Med {olanjem na osnovni in srednji {oli sem se ukvarjal z glasbo (s solisti~nimi nastopi, tekmovanji in kot ~lan piranskega pihalnega orkestra) ter z risanjem in s slikanjem. Za {tudij arhitekture sem se odlo~il, ker me je najbolj zanimalo risanje in sem se `elel ukvarjati z grafi~nim oblikovanjem, oblikovanjem obla~il, uporabnih predmetov, pohi{tvene opreme in z arhitekturo. Srejemne izpite na {oli za arhitekturo v Ljublani sem opravil leta 1990 in se po kon~anem slu`enju voja{ke obveznosti, leta 1991, redno vpisal v prvi letnik.

Med {tudijem sem poleg opravljanja rednih {tudijskih obveznosti sodeloval v {tevilnih arhitekturnih delavnicah, ki so jih vodili priznani arhitekti, tako iz Slovenije kot iz tujine (Avstrije, Nem~ije, Italije, Gr~ije, ZDA). Tako sem spoznal na~ine dela in prijeme k arhitekturni problematiki, kot jih poznajo tudi drugje po svetu (leta 1995 sem se, na primer, udele`il seminarja, ki ga je vodil prof. Boris Podrecca z Dunaja). Znanje sem {e dodatno spopolnjeval z vsakoletnimi strokovnimi ekskurzijami po Italiji, Nem~iji, Avstriji in Franciji.

V letih od 1992 do 1994 sem bil demonstrator pri predmetu prostoro~no risanje na na{i {oli in ve~krat pomagal voditi te~aje risanja zunaj {ole. Ob~asno se ukvarjam z oblikovanjem celostnih grafi~nih podob podjetij in z ilustriranjem v znanstvenih revijah.

Aktivno obvladam italijanski in angle{ki jezik, pasivno znanje imam iz franco{~ine in {pan{~ine. Odkar postajajo ra~unalniki ~edalje bolj koristno orodje na mnogih podro~jih, jih tudi jaz vse bolj uporabljam pri svojem delu.

[e naprej se bom ukvarjal z risanjem, s slikanjem in z grafiko, znanje pa bi rad raz{iril {e na podro~je industrijskega oblikovanja predmetov ter oblikovanja tekstilij in obla~il.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96211y.htm