* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Goran GolubiŸ

6320 PORTORO¦ - PORTOROSE, XXX. divizije 4
Telefon: (066) 746 477

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju oblikovanja oblaŸil in industrijskega oblikovanja.
æolanje sem zaŸel leta 1978 na Osnovni çoli v Luciji. Leta 1986 sem se vpisal na Srednjo naravoslovno-matematiŸno çolo z italijanskim uŸnim jezikom v Piranu in se Ÿez dve leti, v tretjem razredu, preçolal na naravoslovno-matematiŸno smer Pedagoçke in naravoslovno-matematiŸne çole v Kopru. Tako osnovno kot srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom. Med çolanjem na osnovni in srednji çoli sem se ukvarjal z glasbo (s solistiŸnimi nastopi, tekmovanji in kot Ÿlan piranskega pihalnega orkestra) ter z risanjem in s slikanjem. Za çtudij arhitekture sem se odloŸil, ker me je najbolj zanimalo risanje in sem se §elel ukvarjati z grafiŸnim oblikovanjem, oblikovanjem oblaŸil, uporabnih predmetov, pohiçtvene opreme in z arhitekturo. Srejemne izpite na çoli za arhitekturo v Ljublani sem opravil leta 1990 in se po konŸanem slu§enju vojaçke obveznosti, leta 1991, redno vpisal v prvi letnik.

Med çtudijem sem poleg opravljanja rednih çtudijskih obveznosti sodeloval v çtevilnih arhitekturnih delavnicah, ki so jih vodili priznani arhitekti, tako iz Slovenije kot iz tujine (Avstrije, NemŸije, Italije, GrŸije, ZDA). Tako sem spoznal naŸine dela in prijeme k arhitekturni problematiki, kot jih poznajo tudi drugje po svetu (leta 1995 sem se, na primer, udele§il seminarja, ki ga je vodil prof. Boris Podrecca z Dunaja). Znanje sem çe dodatno spopolnjeval z vsakoletnimi strokovnimi ekskurzijami po Italiji, NemŸiji, Avstriji in Franciji.

V letih od 1992 do 1994 sem bil demonstrator pri predmetu prostoroŸno risanje na naçi çoli in veŸkrat pomagal voditi teŸaje risanja zunaj çole. ObŸasno se ukvarjam z oblikovanjem celostnih grafiŸnih podob podjetij in z ilustriranjem v znanstvenih revijah.

Aktivno obvladam italijanski in angleçki jezik, pasivno znanje imam iz francoçŸine in çpançŸine. Odkar postajajo raŸunalniki Ÿedalje bolj koristno orodje na mnogih podroŸjih, jih tudi jaz vse bolj uporabljam pri svojem delu.

æe naprej se bom ukvarjal z risanjem, s slikanjem in z grafiko, znanje pa bi rad razçiril çe na podroŸje industrijskega oblikovanja predmetov ter oblikovanja tekstilij in oblaŸil.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96211y.htm