* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Goran Golubič

6320 PORTOROŽ - PORTOROSE, XXX. divizije 4
Telefon: (066) 746 477

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

Študij bom predvidoma končal marca 1997. Delati si želim predvsem na področju oblikovanja oblačil in industrijskega oblikovanja.
Šolanje sem začel leta 1978 na Osnovni šoli v Luciji. Leta 1986 sem se vpisal na Srednjo naravoslovno-matematično šolo z italijanskim učnim jezikom v Piranu in se čez dve leti, v tretjem razredu, prešolal na naravoslovno-matematično smer Pedagoške in naravoslovno-matematične šole v Kopru. Tako osnovno kot srednjo šolo sem končal z odličnim uspehom. Med šolanjem na osnovni in srednji šoli sem se ukvarjal z glasbo (s solističnimi nastopi, tekmovanji in kot član piranskega pihalnega orkestra) ter z risanjem in s slikanjem. Za študij arhitekture sem se odločil, ker me je najbolj zanimalo risanje in sem se želel ukvarjati z grafičnim oblikovanjem, oblikovanjem oblačil, uporabnih predmetov, pohištvene opreme in z arhitekturo. Srejemne izpite na šoli za arhitekturo v Ljublani sem opravil leta 1990 in se po končanem služenju vojaške obveznosti, leta 1991, redno vpisal v prvi letnik.

Med študijem sem poleg opravljanja rednih študijskih obveznosti sodeloval v številnih arhitekturnih delavnicah, ki so jih vodili priznani arhitekti, tako iz Slovenije kot iz tujine (Avstrije, Nemčije, Italije, Grčije, ZDA). Tako sem spoznal načine dela in prijeme k arhitekturni problematiki, kot jih poznajo tudi drugje po svetu (leta 1995 sem se, na primer, udeležil seminarja, ki ga je vodil prof. Boris Podrecca z Dunaja). Znanje sem še dodatno spopolnjeval z vsakoletnimi strokovnimi ekskurzijami po Italiji, Nemčiji, Avstriji in Franciji.

V letih od 1992 do 1994 sem bil demonstrator pri predmetu prostoročno risanje na naši šoli in večkrat pomagal voditi tečaje risanja zunaj šole. Občasno se ukvarjam z oblikovanjem celostnih grafičnih podob podjetij in z ilustriranjem v znanstvenih revijah.

Aktivno obvladam italijanski in angleški jezik, pasivno znanje imam iz francoščine in španščine. Odkar postajajo računalniki čedalje bolj koristno orodje na mnogih področjih, jih tudi jaz vse bolj uporabljam pri svojem delu.

Še naprej se bom ukvarjal z risanjem, s slikanjem in z grafiko, znanje pa bi rad razširil še na področje industrijskega oblikovanja predmetov ter oblikovanja tekstilij in oblačil.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96211y.htm