* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Barbara Ra§em

6210 SE¦ANA, Dane pri Se§ani 30b
Telefon: (067) 71 029
E-mail: barbara.razem@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem v mednarodnih financah in poslovanju.
æolanje sem zaŸela na osnovni çoli v Se§ani. Vse razrede osnovne çole sem izdelala z odliko in se vpisala na Gimnazijo Poljane (tedaj çe srednjo dru§boslovno çolo) v Ljubljani. ¬eprav so me zanimali skoraj vsi predmeti, sem se posebno navduçila za politiŸno ekonomijo in pri tem predmetu naredila seminarsko nalogo o Tr§açki borzi. Tako je bila odloŸitev o nadaljevanju çolanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani samoumevno nadaljevanje zanimanja za to podroŸje. Na ekonomski fakulteti sem se §e ob koncu prvega letnika pridru§ila projektni skupini Expert Junior. Zamisel o Junior Enterprise, po kateri je bil Expert Junior oblikovan, izvira iz zahodnoevropskih univerz, njeno bistvo pa je sodelovanje çtudentov razliŸnih profilov pri reçevanju problemov, ki jih imajo podjetja. V okviru te skupine sem sodelovala pri tr§nih raziskavah za avstrijsko podjetje medicinskih pripomoŸkov na slovenskem trgu (marca 1994), Kompas MTS in Apegas (decembra 1994), Edigs (maja 1995), Edigs (novembra 1995), Vivendi (februarja 1996) in Edigs (maja 1996).

Kot Ÿlanica skupine Expert Junior sem se udele§ila kongresov: European Economic Symposium aprila 1995 v Celovcu (Avstrija), Mednarodnega kongresa organizacij Junior Enterprise maja 1995 v Nici (Francija), Introduction to Croatian Economy novembra 1995 v Zagrebu (Hrvaçka) in Mednarodnega kongresa organizacij Junior Enterprise maja 1996 v Arlesu (Francija).

¦elela sem se spopolniti tudi v znanju tujih jezikov. Aktivno obvladam angleçŸino in italijançŸino, uŸim pa se çe arabçŸine, nemçŸine, nizozemçŸine in francoçŸine. Poleg uŸenja tujih jezikov me zanimajo tudi seminarji in teŸaji, zato sem se udele§ila Malega borznega seminarja, seminarja o Time mened§mentu, za Ÿim boljçe poslovno nastopanje pa opravila teŸaj retorike.

Aprila 1996 sem sodelovala pri projektu Eurotour v organizaciji Management Group. Pri tem projektu smo çtudenti iz razliŸnih evropskih dr§av (Slovenije in Nizozemske) spoznavali gospodarstvo, podjetja, kulturo... druge dr§ave, in svojo.

Delo z raŸunalnikom mi ne povzroŸa veŸjih te§av, tako da se znajdem v okolju Windows (Word, Excel, PowerPoint) in DOS, na internetu, in znam delati s statistiŸnim paketom SPSS.

PoŸitniçka dela sem opravljala tako v domaŸem kraju na çpedicijah, v novinarski agenciji; v Trstu v izvozno-uvoznem podjetju, pa tudi v Ljubljani v Ljubljanskih mlekarnah v oddelku za tr§enje.

ætudij mi je dal dobro podlago za samostojno delo, pri obçtudijskih dejavnostih pa sem se nauŸila dobro sodelovati v timu. Tudi moja poklicna priŸakovanja so predvsem razgibano delo - samostojno ali timsko na podroŸju financ, tr§enja, odnosov z javnostjo, mednarodne trgovine ali turizma, skratka delo, ki mi bo omogoŸalo tako poklicni kot osebnostni razvoj. Meje moje prihodnje zaposlitve so zelo çiroke, med drugim tudi zato, ker sem si vedno trudila Ÿimbolj razçiriti obzorja in nisem osredotoŸila svojega zanimanja le na eno podroŸje. Rada znam delati veŸ stvari, in to dobro. Glede na izkuçnje mi kraj zaposlitve ni tako pomemben.

Moji naŸrti za prihodnost zadevajo trenutno pripravo diplomske naloge, vendar se bom çe naprej ukvarjala z vsemi svojimi interesnimi dejavnostmi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96209y.htm