* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Medica

6210 SE@ANA, Cesta na Br{ljanovec 6
Telefon: (067) 72 519
E-mail: peter.medica@kiss.muzej.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

Delati si `elim predvsem strokovna dela, primerna izobrazbi.
Osnovno {olo sem obiskoval v Se`ani in bil vsa leta odli~njak. Med {olanjem sem se udele`eval razli~nih tekmovanj iz matematike (prejel sem srebrno Vegovo priznanje in ve~ bronastih), fizike (tretje mesto na obmo~nem tekmovanju v Kopru), slovenskega jezika (Cankarjevo priznanje) in Vesele {ole (ob~inski prvak). Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na naravoslovno-matemati~no smer na Srednji tehni{ki in naravoslovni {oli v Postojni, in jo vsa leta kon~eval s prav dobrim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval tudi na republi{kih tekmovanjih iz kemije. Kot ~lan Kluba mladih raziskovalcev ^love{ka ribica sem se udele`il dveh naravoslovnih ekolo{kih raziskovalnih taborov na Ravnah na Koro{kem. Leto dni sem bil tudi predsednik omenjenega kluba. Leta 1990 sem bil vpoklican na opravljanje voja{ke dol`nosti, jeseni naslednje leto pa sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. [tudijske obveznosti sem izpolnjeval sproti, tako da sem v {tudijskem letu 1995/96 absolvent smeri za tr`enje. Diplomsko delo s podro~ja razvojnih spodbud malemu gospodarstvu v lokalni skupnosti pripravljam pod mentorskim vodstvom doc. dr. Marka Jakli~a. Poleg drugih predmetov sem en semester obiskoval tudi predavanja iz teorije iger (analize konflikta ali teorija ravnanja v konfliktnih situacijah) kot ene od najnovej{ih ekonomskih metod in bil tako eden prvih {tudentov v Sloveniji, ki so spoznali to vsestransko uporabno metodo.

Med {tudijem sem spopolnjeval znanje tujih jezikov, predvsem angle{~ine, pa tudi nem{~ine in italijan{~ine, ter znanje iz dela z ra~unalnikom, predvsem iz preglednic (Excel, Quattro Pro), podatkovnih baz (Access, Paradox), statisti~nih paketov (SPSS) in urejevalnikov besedil (Word) v okolju Windows ter uporabo interneta.

Med {tudijem sem ves ~as sodeloval pri {tudentskem organiziranju. Tako sem bil tri leta predsednik Kluba {tudentov ob~ine Se`ana, lokalne {tudentske organizacije, ki se je v tem ~asu razvila v reprezentativno zdru`enje {tudentov s Krasa in z Brkinov. V okviru [tudentske organizacije Univerze v Ljubljani ([OU v Ljubljani) sem dve leti vodil projekt Regionalna pisarna, katerega cilj je bil povezati vse {tudentske klube v Sloveniji in pomagati pri ustanavljanju novih. Iz projekta se je razvilo zdru`enje Zveza {tudentskih klubov Slovenije (Zveza [KIS), bil sem njen prvi predsednik. Leta 1994 sem kandidiral in bil izvoljen kot zastopnik {tudentov Ekonomske fakultete v [tudentski parlament [OU v Ljubljani, tam sem se ukvarjal predvsem z Zakonom o skupnosti {tudentov (pisanje in usklajevanje besedila, lobiranje poslancev dr`avnega zbora) in Temeljnim aktom [tudentske organizacije Slovenije ter s {tudentskim turizmom. Leta 1995 me je tedanja [tudentska vlada imenovala na mesto vodje Informacijske pisarne [OU v Ljubljani, odgovoren sem bil za obve{~anje {tudentske in druge javnosti o delovanju [OU v Ljubljani. V [OU sodelujem {e ob~asno pri pripravi standardov postopkov ter izpeljavi dejavnosti posredovanja del za {tudente in dijake.

Za potrebe Mladinskega servisa Se`ana (MS) sem leta 1996 pripravil tr`enjsko strategijo, sem pa tudi svetovalec vodje tega servisa za razvoj in tr`enje storitev.

Po diplomi se `elim zaposliti v razgibani in v prihodnost usmerjeni organizaciji, ki mi bo omogo~ila ustvarjalno delo, nadaljnji razvoj in tudi {tudij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96205y.htm