* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter Medica

6210 SE¦ANA, Cesta na Brçljanovec 6
Telefon: (067) 72 519
E-mail: peter.medica@kiss.muzej.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

Delati si §elim predvsem strokovna dela, primerna izobrazbi.
Osnovno çolo sem obiskoval v Se§ani in bil vsa leta odliŸnjak. Med çolanjem sem se udele§eval razliŸnih tekmovanj iz matematike (prejel sem srebrno Vegovo priznanje in veŸ bronastih), fizike (tretje mesto na obmoŸnem tekmovanju v Kopru), slovenskega jezika (Cankarjevo priznanje) in Vesele çole (obŸinski prvak). Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na naravoslovno-matematiŸno smer na Srednji tehniçki in naravoslovni çoli v Postojni, in jo vsa leta konŸeval s prav dobrim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval tudi na republiçkih tekmovanjih iz kemije. Kot Ÿlan Kluba mladih raziskovalcev ¬loveçka ribica sem se udele§il dveh naravoslovnih ekoloçkih raziskovalnih taborov na Ravnah na Koroçkem. Leto dni sem bil tudi predsednik omenjenega kluba. Leta 1990 sem bil vpoklican na opravljanje vojaçke dol§nosti, jeseni naslednje leto pa sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. ætudijske obveznosti sem izpolnjeval sproti, tako da sem v çtudijskem letu 1995/96 absolvent smeri za tr§enje. Diplomsko delo s podroŸja razvojnih spodbud malemu gospodarstvu v lokalni skupnosti pripravljam pod mentorskim vodstvom doc. dr. Marka JakliŸa. Poleg drugih predmetov sem en semester obiskoval tudi predavanja iz teorije iger (analize konflikta ali teorija ravnanja v konfliktnih situacijah) kot ene od najnovejçih ekonomskih metod in bil tako eden prvih çtudentov v Sloveniji, ki so spoznali to vsestransko uporabno metodo.

Med çtudijem sem spopolnjeval znanje tujih jezikov, predvsem angleçŸine, pa tudi nemçŸine in italijançŸine, ter znanje iz dela z raŸunalnikom, predvsem iz preglednic (Excel, Quattro Pro), podatkovnih baz (Access, Paradox), statistiŸnih paketov (SPSS) in urejevalnikov besedil (Word) v okolju Windows ter uporabo interneta.

Med çtudijem sem ves Ÿas sodeloval pri çtudentskem organiziranju. Tako sem bil tri leta predsednik Kluba çtudentov obŸine Se§ana, lokalne çtudentske organizacije, ki se je v tem Ÿasu razvila v reprezentativno zdru§enje çtudentov s Krasa in z Brkinov. V okviru ætudentske organizacije Univerze v Ljubljani (æOU v Ljubljani) sem dve leti vodil projekt Regionalna pisarna, katerega cilj je bil povezati vse çtudentske klube v Sloveniji in pomagati pri ustanavljanju novih. Iz projekta se je razvilo zdru§enje Zveza çtudentskih klubov Slovenije (Zveza æKIS), bil sem njen prvi predsednik. Leta 1994 sem kandidiral in bil izvoljen kot zastopnik çtudentov Ekonomske fakultete v ætudentski parlament æOU v Ljubljani, tam sem se ukvarjal predvsem z Zakonom o skupnosti çtudentov (pisanje in usklajevanje besedila, lobiranje poslancev dr§avnega zbora) in Temeljnim aktom ætudentske organizacije Slovenije ter s çtudentskim turizmom. Leta 1995 me je tedanja ætudentska vlada imenovala na mesto vodje Informacijske pisarne æOU v Ljubljani, odgovoren sem bil za obveçŸanje çtudentske in druge javnosti o delovanju æOU v Ljubljani. V æOU sodelujem çe obŸasno pri pripravi standardov postopkov ter izpeljavi dejavnosti posredovanja del za çtudente in dijake.

Za potrebe Mladinskega servisa Se§ana (MS) sem leta 1996 pripravil tr§enjsko strategijo, sem pa tudi svetovalec vodje tega servisa za razvoj in tr§enje storitev.

Po diplomi se §elim zaposliti v razgibani in v prihodnost usmerjeni organizaciji, ki mi bo omogoŸila ustvarjalno delo, nadaljnji razvoj in tudi çtudij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96205y.htm