* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Edi [uc

6221 DUTOVLJE, Pliskovica 12
Telefon: (067) 65 165
E-mail: edi.suc@snet.fri.uni-lj.si
URL naslov: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis

Fakulteta za ra~unalni{tvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996.
Osnovno {olo sem obiskoval v Dutovljah. Precej sem se zanimal za matematiko in tehniko. Sodeloval sem v ekipi, ki je skrbela za tehni~no opremo na {oli. Redno sem se tudi udele`eval tekmovanj iz matematike in dosegal zelo dobre uspehe (prva mesta na {olskih in obmo~nih tekmovanjih, v sedmem razredu pa {esto mesto na republi{kem tekmovanju iz matematike v Kopru). V osmem razredu sem se navdu{il za ra~unalni{tvo, in to je za~rtalo mojo {tudijsko pot.

Po kon~ani osnovni {oli, izdeloval sem jo z odli~nim uspehom, sem se vpisal na T[C Nova Gorica, smer ra~unalni{tvo. Tudi v srednji {oli sem se udele`eval raznih tekmovanj iz matematike, fizike in logike. Najvi{je sem se uvrstil na tekmovanju iz logike, med prvih deset v Sloveniji. V prostem ~asu pa sem obiskoval razne te~aje (radioamaterstvo idr.) in pou~eval kro`ke ra~unalni{tva. Srednjo {olo sem izdeloval s prav dobrim uspehom, pri strokovnih predmetih pa sem bil zmeraj odli~en.

Ker me je ra~unalni{tvo izredno zanimalo, srednja {ola pa mi ni dala `elenega znanja, sem se po kon~anem srednje{olskem izobra`evanju vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo na Univerzi v Ljubljani, zdaj Fakulteta za ra~unalni{tvo in informatiko. Vse {tudijske obveznosti sem redno izpolnjeval. V prvem in drugem letniku sem dobil posebno pohvalo za zgledno opravljanje {tudijskih obveznosti letnika.

Ve~ino prostega ~asa zapolnjujem z ob{tudijskimi dejavnostmi. Tako sem `e od za~etka {tudija zaposlen po {tudentskem servisu v Zdravstvenem domu Se`ana kot vzdr`evalec ra~unalnikov. Skoraj dve leti sodelujem z Radiom [tudent. Razvil sem jim programsko opremo za avtomatsko predvajanje no~nega programa. Trenutno pa delam pri projektu priklju~itve radijskega ra~unalni{kega omre`ja na internet. Ker me omre`ja {e posebno veselijo, sem predlagal, naj bi v {tudentskih domovih organizirali ra~unalni{ke delavnice s priklju~kom na internet. Pri {tudentskem svetu stanovalcev so zamisel z zanimanjem sprejeli in mi nalo`ili izpeljavo.

Ker ho~em spopolniti znanje tujih jezikov (najbolje znam italjanski jezik, malce slab{e angle{kega in nem{kega) in spoznati navade drugih ljudi, sem lani v okviru mednarodne izmenjave {tudentov {el v Budimpe{to na tritedensko prakso. Tam sem pisal programe za internet.

Veseli me tudi raziskovalno delo, zato sem dejaven tudi v okviru fakultete. V laboratoriju za grafiko in multimedije profesorja dr. Sa{e Divjaka raziskujem mo`nosti navigacije in vizualizacije na delovnih postajah Silicon graphics.

^eprav me po diplomi ~aka {e voja{~ina, se bom verjetno vpisal na podiplomski {tudij ra~unalni{tva, saj mi uspeh to dovoljuje (povpre~je dozdaj{njih ocen je nekaj ~ez 9).

Ko bom iskal zaposlitev, bi rad dobil delo v podjetju, ki bi mi omogo~ilo ustvarjalno izra`anje zmo`nosti za ra~unlni{tvo. V poklicu bi si `elel {e naprej slediti razvoju tehnologije in se spopolnjevati z dodatnimi te~aji in usposabljanjem (tudi v tujini). Zanimajo me omre`ja (posebno na platformi Unix), ra~unalni{ka grafika s poudarkom na navidezni resni~nosti ter sistemska programska oprema. Sprejemljiv sem za nove zamisli, ne odpovedujem pa se niti drugim podro~jem ra~unalni{tva

URL: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96204y.htm