* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Edi æuc

6221 DUTOVLJE, Pliskovica 12
Telefon: (067) 65 165
E-mail: edi.suc@snet.fri.uni-lj.si
URL naslov: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis

Fakulteta za raŸunalniçtvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996.
Osnovno çolo sem obiskoval v Dutovljah. Precej sem se zanimal za matematiko in tehniko. Sodeloval sem v ekipi, ki je skrbela za tehniŸno opremo na çoli. Redno sem se tudi udele§eval tekmovanj iz matematike in dosegal zelo dobre uspehe (prva mesta na çolskih in obmoŸnih tekmovanjih, v sedmem razredu pa çesto mesto na republiçkem tekmovanju iz matematike v Kopru). V osmem razredu sem se navduçil za raŸunalniçtvo, in to je zaŸrtalo mojo çtudijsko pot.

Po konŸani osnovni çoli, izdeloval sem jo z odliŸnim uspehom, sem se vpisal na TæC Nova Gorica, smer raŸunalniçtvo. Tudi v srednji çoli sem se udele§eval raznih tekmovanj iz matematike, fizike in logike. Najviçje sem se uvrstil na tekmovanju iz logike, med prvih deset v Sloveniji. V prostem Ÿasu pa sem obiskoval razne teŸaje (radioamaterstvo idr.) in pouŸeval kro§ke raŸunalniçtva. Srednjo çolo sem izdeloval s prav dobrim uspehom, pri strokovnih predmetih pa sem bil zmeraj odliŸen.

Ker me je raŸunalniçtvo izredno zanimalo, srednja çola pa mi ni dala §elenega znanja, sem se po konŸanem srednjeçolskem izobra§evanju vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in raŸunalniçtvo na Univerzi v Ljubljani, zdaj Fakulteta za raŸunalniçtvo in informatiko. Vse çtudijske obveznosti sem redno izpolnjeval. V prvem in drugem letniku sem dobil posebno pohvalo za zgledno opravljanje çtudijskih obveznosti letnika.

VeŸino prostega Ÿasa zapolnjujem z obçtudijskimi dejavnostmi. Tako sem §e od zaŸetka çtudija zaposlen po çtudentskem servisu v Zdravstvenem domu Se§ana kot vzdr§evalec raŸunalnikov. Skoraj dve leti sodelujem z Radiom ætudent. Razvil sem jim programsko opremo za avtomatsko predvajanje noŸnega programa. Trenutno pa delam pri projektu prikljuŸitve radijskega raŸunalniçkega omre§ja na internet. Ker me omre§ja çe posebno veselijo, sem predlagal, naj bi v çtudentskih domovih organizirali raŸunalniçke delavnice s prikljuŸkom na internet. Pri çtudentskem svetu stanovalcev so zamisel z zanimanjem sprejeli in mi nalo§ili izpeljavo.

Ker hoŸem spopolniti znanje tujih jezikov (najbolje znam italjanski jezik, malce slabçe angleçkega in nemçkega) in spoznati navade drugih ljudi, sem lani v okviru mednarodne izmenjave çtudentov çel v Budimpeçto na tritedensko prakso. Tam sem pisal programe za internet.

Veseli me tudi raziskovalno delo, zato sem dejaven tudi v okviru fakultete. V laboratoriju za grafiko in multimedije profesorja dr. Saçe Divjaka raziskujem mo§nosti navigacije in vizualizacije na delovnih postajah Silicon graphics.

¬eprav me po diplomi Ÿaka çe vojaçŸina, se bom verjetno vpisal na podiplomski çtudij raŸunalniçtva, saj mi uspeh to dovoljuje (povpreŸje dozdajçnjih ocen je nekaj Ÿez 9).

Ko bom iskal zaposlitev, bi rad dobil delo v podjetju, ki bi mi omogoŸilo ustvarjalno izra§anje zmo§nosti za raŸunlniçtvo. V poklicu bi si §elel çe naprej slediti razvoju tehnologije in se spopolnjevati z dodatnimi teŸaji in usposabljanjem (tudi v tujini). Zanimajo me omre§ja (posebno na platformi Unix), raŸunalniçka grafika s poudarkom na navidezni resniŸnosti ter sistemska programska oprema. Sprejemljiv sem za nove zamisli, ne odpovedujem pa se niti drugim podroŸjem raŸunalniçtva

URL: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96204y.htm