* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Edi Šuc

6221 DUTOVLJE, Pliskovica 12
Telefon: (067) 65 165
E-mail: edi.suc@snet.fri.uni-lj.si
URL naslov: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis

Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

Študij bom predvidoma končal decembra 1996.
Osnovno šolo sem obiskoval v Dutovljah. Precej sem se zanimal za matematiko in tehniko. Sodeloval sem v ekipi, ki je skrbela za tehnično opremo na šoli. Redno sem se tudi udeleževal tekmovanj iz matematike in dosegal zelo dobre uspehe (prva mesta na šolskih in območnih tekmovanjih, v sedmem razredu pa šesto mesto na republiškem tekmovanju iz matematike v Kopru). V osmem razredu sem se navdušil za računalništvo, in to je začrtalo mojo študijsko pot.

Po končani osnovni šoli, izdeloval sem jo z odličnim uspehom, sem se vpisal na TŠC Nova Gorica, smer računalništvo. Tudi v srednji šoli sem se udeleževal raznih tekmovanj iz matematike, fizike in logike. Najvišje sem se uvrstil na tekmovanju iz logike, med prvih deset v Sloveniji. V prostem času pa sem obiskoval razne tečaje (radioamaterstvo idr.) in poučeval krožke računalništva. Srednjo šolo sem izdeloval s prav dobrim uspehom, pri strokovnih predmetih pa sem bil zmeraj odličen.

Ker me je računalništvo izredno zanimalo, srednja šola pa mi ni dala želenega znanja, sem se po končanem srednješolskem izobraževanju vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in računalništvo na Univerzi v Ljubljani, zdaj Fakulteta za računalništvo in informatiko. Vse študijske obveznosti sem redno izpolnjeval. V prvem in drugem letniku sem dobil posebno pohvalo za zgledno opravljanje študijskih obveznosti letnika.

Večino prostega časa zapolnjujem z obštudijskimi dejavnostmi. Tako sem že od začetka študija zaposlen po študentskem servisu v Zdravstvenem domu Sežana kot vzdrževalec računalnikov. Skoraj dve leti sodelujem z Radiom Študent. Razvil sem jim programsko opremo za avtomatsko predvajanje nočnega programa. Trenutno pa delam pri projektu priključitve radijskega računalniškega omrežja na internet. Ker me omrežja še posebno veselijo, sem predlagal, naj bi v študentskih domovih organizirali računalniške delavnice s priključkom na internet. Pri študentskem svetu stanovalcev so zamisel z zanimanjem sprejeli in mi naložili izpeljavo.

Ker hočem spopolniti znanje tujih jezikov (najbolje znam italjanski jezik, malce slabše angleškega in nemškega) in spoznati navade drugih ljudi, sem lani v okviru mednarodne izmenjave študentov šel v Budimpešto na tritedensko prakso. Tam sem pisal programe za internet.

Veseli me tudi raziskovalno delo, zato sem dejaven tudi v okviru fakultete. V laboratoriju za grafiko in multimedije profesorja dr. Saše Divjaka raziskujem možnosti navigacije in vizualizacije na delovnih postajah Silicon graphics.

Čeprav me po diplomi čaka še vojaščina, se bom verjetno vpisal na podiplomski študij računalništva, saj mi uspeh to dovoljuje (povprečje dozdajšnjih ocen je nekaj čez 9).

Ko bom iskal zaposlitev, bi rad dobil delo v podjetju, ki bi mi omogočilo ustvarjalno izražanje zmožnosti za računlništvo. V poklicu bi si želel še naprej slediti razvoju tehnologije in se spopolnjevati z dodatnimi tečaji in usposabljanjem (tudi v tujini). Zanimajo me omrežja (posebno na platformi Unix), računalniška grafika s poudarkom na navidezni resničnosti ter sistemska programska oprema. Sprejemljiv sem za nove zamisli, ne odpovedujem pa se niti drugim področjem računalništva

URL: http://ana.fri.uni-lj.si/~edis
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96204y.htm