* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tina ¬eh

6210 SE¦ANA, VidmaçŸe 4
Telefon: (067) 31 117

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem v financah (banŸniçtvo, zavarovalniçtvo, v raŸunovodsko - finanŸnih oddelkih).
Osnovno çolo sem obiskovala v Se§ani in jo konŸala z odliŸnim uspehom. V tem Ÿasu sem sodelovala na razliŸnih Vegovih tekmovanjih (iz matematike). æolanje sem nadaljevala na gimnaziji v Se§ani, na naravoslovno-matematiŸni smeri. Srednjo çolo sem konŸala s prav dobrim uspehom in se tako odloŸila za çtudij na univerzi. Izbirala sem med çtudijem ekonomije in matematike, in se na zadnje odloŸila za ekonomijo, predvsem zaradi çirçih mo§nosti za izobra§evanje.

Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se torej vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in tu zdaj redno opravljam izpite za Ÿetrti letnik finanŸne smeri.

Znanje tujih jezikov sem zaŸela spopolnjevati §e v osnovni çoli, ko sem obiskovala teŸaje italijanskega in angleçkega jezika, in se potem obeh jezikov uŸila tudi v srednji çoli in na univerzi, tako ju zdaj aktivno obvladam.

Del prostega Ÿasa sem namenila çportu, med poletnimi poŸitnicami v srednji çoli sem za dodatni zaslu§ek delala kot varuhinja otrok v Italiji.

¬eprav doslej çe nisem bila v rednem delovnem razmerju, imam kar nekaj delovnih izkuçenj. Srednjeçolsko obvezno prakso sem opravljala v podjetjih Preskrba in Mitol v Se§ani, med poŸitnicami pa sem tudi inçtruirala. Zaradi dodatnega zaslu§ka sem §e v prvem letniku fakultete zaŸela z delati v Casinoju v Lipici, in tam sŸasoma opravila çtevilne interne teŸaje, tako da sedaj delam kot krupje. Pridobila sem si izkuçnje pri delu z ljudmi in utrdila znanje italijanskega jezika.

V çtudijskih letih sem se priuŸila tudi dela z raŸunalnikom v okolju Windows.

Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, kjer bom lahko izkazovala svoje znanje in zmo§nosti in v katerem ne bo enoliŸnosti. Zato da bi delo Ÿim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi naprej izobra§evati in usposabljati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96203y.htm