* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tina Čeh

6210 SEŽANA, Vidmašče 4
Telefon: (067) 31 117

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v financah (bančništvo, zavarovalništvo, v računovodsko - finančnih oddelkih).
Osnovno šolo sem obiskovala v Sežani in jo končala z odličnim uspehom. V tem času sem sodelovala na različnih Vegovih tekmovanjih (iz matematike). Šolanje sem nadaljevala na gimnaziji v Sežani, na naravoslovno-matematični smeri. Srednjo šolo sem končala s prav dobrim uspehom in se tako odločila za študij na univerzi. Izbirala sem med študijem ekonomije in matematike, in se na zadnje odločila za ekonomijo, predvsem zaradi širših možnosti za izobraževanje.

Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se torej vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in tu zdaj redno opravljam izpite za četrti letnik finančne smeri.

Znanje tujih jezikov sem začela spopolnjevati že v osnovni šoli, ko sem obiskovala tečaje italijanskega in angleškega jezika, in se potem obeh jezikov učila tudi v srednji šoli in na univerzi, tako ju zdaj aktivno obvladam.

Del prostega časa sem namenila športu, med poletnimi počitnicami v srednji šoli sem za dodatni zaslužek delala kot varuhinja otrok v Italiji.

Čeprav doslej še nisem bila v rednem delovnem razmerju, imam kar nekaj delovnih izkušenj. Srednješolsko obvezno prakso sem opravljala v podjetjih Preskrba in Mitol v Sežani, med počitnicami pa sem tudi inštruirala. Zaradi dodatnega zaslužka sem že v prvem letniku fakultete začela z delati v Casinoju v Lipici, in tam sčasoma opravila številne interne tečaje, tako da sedaj delam kot krupje. Pridobila sem si izkušnje pri delu z ljudmi in utrdila znanje italijanskega jezika.

V študijskih letih sem se priučila tudi dela z računalnikom v okolju Windows.

Po diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, kjer bom lahko izkazovala svoje znanje in zmožnosti in v katerem ne bo enoličnosti. Zato da bi delo čim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi naprej izobraževati in usposabljati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96203y.htm