* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Marko Filip~i~

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Ulica II. prekomorske brigade 21
Telefon: (066) 271 239

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v financah (podjetij, ban~ni{tva, zavarovalni{tva).
Med {olanjem v osnovni {oli v Kopru sem se udele`eval raznovrstnih tekmovanj in dosegel tudi nekaj dobrih uspehov (zlato Vegovo priznanje v osmem razredu osnovne {ole). Obvezno {olanje sem kon~al z odli~nim uspehom leta 1988. Istega leta sem se vpisal na Gimnazijo Koper - naravoslovno-matemati~na smer. Posebno so me zanimali matematika, ra~unalni{tvo in jeziki.Tudi srednjo {olo sem kon~al z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Menim, da sem dobro izbral, saj {tudij ekonomije zadovoljivo izpolnjuje moja pri~akovanja. Kljub temu se trudim raz{iriti svoje znanje s prebiranjem dodatne literature in ~asopisja ter z obiskovanjem seminarjev in predavanj iz poslovne prakse. Izku{nje iz prakse sem nabiral v obalnih podjetjih (Tomos, Splo{na banka Koper) ob po~itni{kem delu. Nau~il sem se marsikaj o podjetjih samih, odnosih (poslovnih in neformalnih) v njih ter spoznal organizacijsko ozra~je in kulturo, ki sta zna~ilna za `ivljenje gospodarske dru`be. Zavedam se, da bom imel pri prihodnjem delu ~edalje ve~ stikov s prebivalci druga~e govore~ih obmo~ij, zato se tudi dodatno jezikovno izobra`ujem (te~aji angle{kega jezika v Izobra`evalnem sredi{~u Miklo{i~).

V tretjem letniku ekonomske fakultete sem se odlo~il za smer finance. Glede na zdaj{nje razmere v svetu in Sloveniji menim, da je ta veja ekonomije (finan~ni trgi, mednarodne finance, borzni{tvo, ban~ni{tvo, zavarovalni{tvo itn.) zelo obetavna. Na tem podro~ju bi tudi rad za~el kariero. Veseli me skupinsko delo z jasno dolo~enimi cilji (projektno delo), pri katerem pa je razmeroma precej svobode. Delo v majhni ali veliki organizaciji, doma ali v tujini, z ljudmi ali ne, vse to mi ne pomeni omejitev ali ovir. Pravzaprav sem take izzive pripravljen sprejeti.

Omenim naj {e nekaj lastnosti, ki bi utegnile zanimati morebitne delodajalce. Poleg ekonomije sta moja konji~ka tudi film in {port (s tem se rad tudi aktivno ukvarjam). Rad sprejemam odgovornost, poslu{am tako kritike kot pohvale, ob ustrezni motivaciji sem pripravljen v dosego zastavljenega cilja usmeriti vse svoje sposobnosti in se kar najbolj potruditi.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96202y.htm