* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Marko FilipŸiŸ

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Ulica II. prekomorske brigade 21
Telefon: (066) 271 239

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v financah (podjetij, banŸniçtva, zavarovalniçtva).
Med çolanjem v osnovni çoli v Kopru sem se udele§eval raznovrstnih tekmovanj in dosegel tudi nekaj dobrih uspehov (zlato Vegovo priznanje v osmem razredu osnovne çole). Obvezno çolanje sem konŸal z odliŸnim uspehom leta 1988. Istega leta sem se vpisal na Gimnazijo Koper - naravoslovno-matematiŸna smer. Posebno so me zanimali matematika, raŸunalniçtvo in jeziki.Tudi srednjo çolo sem konŸal z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Menim, da sem dobro izbral, saj çtudij ekonomije zadovoljivo izpolnjuje moja priŸakovanja. Kljub temu se trudim razçiriti svoje znanje s prebiranjem dodatne literature in Ÿasopisja ter z obiskovanjem seminarjev in predavanj iz poslovne prakse. Izkuçnje iz prakse sem nabiral v obalnih podjetjih (Tomos, Sploçna banka Koper) ob poŸitniçkem delu. NauŸil sem se marsikaj o podjetjih samih, odnosih (poslovnih in neformalnih) v njih ter spoznal organizacijsko ozraŸje in kulturo, ki sta znaŸilna za §ivljenje gospodarske dru§be. Zavedam se, da bom imel pri prihodnjem delu Ÿedalje veŸ stikov s prebivalci drugaŸe govoreŸih obmoŸij, zato se tudi dodatno jezikovno izobra§ujem (teŸaji angleçkega jezika v Izobra§evalnem srediçŸu MikloçiŸ).

V tretjem letniku ekonomske fakultete sem se odloŸil za smer finance. Glede na zdajçnje razmere v svetu in Sloveniji menim, da je ta veja ekonomije (finanŸni trgi, mednarodne finance, borzniçtvo, banŸniçtvo, zavarovalniçtvo itn.) zelo obetavna. Na tem podroŸju bi tudi rad zaŸel kariero. Veseli me skupinsko delo z jasno doloŸenimi cilji (projektno delo), pri katerem pa je razmeroma precej svobode. Delo v majhni ali veliki organizaciji, doma ali v tujini, z ljudmi ali ne, vse to mi ne pomeni omejitev ali ovir. Pravzaprav sem take izzive pripravljen sprejeti.

Omenim naj çe nekaj lastnosti, ki bi utegnile zanimati morebitne delodajalce. Poleg ekonomije sta moja konjiŸka tudi film in çport (s tem se rad tudi aktivno ukvarjam). Rad sprejemam odgovornost, posluçam tako kritike kot pohvale, ob ustrezni motivaciji sem pripravljen v dosego zastavljenega cilja usmeriti vse svoje sposobnosti in se kar najbolj potruditi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96202y.htm