* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marko Filipčič

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Ulica II. prekomorske brigade 21
Telefon: (066) 271 239

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v financah (podjetij, bančništva, zavarovalništva).
Med šolanjem v osnovni šoli v Kopru sem se udeleževal raznovrstnih tekmovanj in dosegel tudi nekaj dobrih uspehov (zlato Vegovo priznanje v osmem razredu osnovne šole). Obvezno šolanje sem končal z odličnim uspehom leta 1988. Istega leta sem se vpisal na Gimnazijo Koper - naravoslovno-matematična smer. Posebno so me zanimali matematika, računalništvo in jeziki.Tudi srednjo šolo sem končal z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Menim, da sem dobro izbral, saj študij ekonomije zadovoljivo izpolnjuje moja pričakovanja. Kljub temu se trudim razširiti svoje znanje s prebiranjem dodatne literature in časopisja ter z obiskovanjem seminarjev in predavanj iz poslovne prakse. Izkušnje iz prakse sem nabiral v obalnih podjetjih (Tomos, Splošna banka Koper) ob počitniškem delu. Naučil sem se marsikaj o podjetjih samih, odnosih (poslovnih in neformalnih) v njih ter spoznal organizacijsko ozračje in kulturo, ki sta značilna za življenje gospodarske družbe. Zavedam se, da bom imel pri prihodnjem delu čedalje več stikov s prebivalci drugače govorečih območij, zato se tudi dodatno jezikovno izobražujem (tečaji angleškega jezika v Izobraževalnem središču Miklošič).

V tretjem letniku ekonomske fakultete sem se odločil za smer finance. Glede na zdajšnje razmere v svetu in Sloveniji menim, da je ta veja ekonomije (finančni trgi, mednarodne finance, borzništvo, bančništvo, zavarovalništvo itn.) zelo obetavna. Na tem področju bi tudi rad začel kariero. Veseli me skupinsko delo z jasno določenimi cilji (projektno delo), pri katerem pa je razmeroma precej svobode. Delo v majhni ali veliki organizaciji, doma ali v tujini, z ljudmi ali ne, vse to mi ne pomeni omejitev ali ovir. Pravzaprav sem take izzive pripravljen sprejeti.

Omenim naj še nekaj lastnosti, ki bi utegnile zanimati morebitne delodajalce. Poleg ekonomije sta moja konjička tudi film in šport (s tem se rad tudi aktivno ukvarjam). Rad sprejemam odgovornost, poslušam tako kritike kot pohvale, ob ustrezni motivaciji sem pripravljen v dosego zastavljenega cilja usmeriti vse svoje sposobnosti in se kar najbolj potruditi.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96202y.htm