* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Milo{ Fortunat

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Vojkovo nabre`je 22
Telefon: (066) 33 230

Ekonomska fakulteta v Ljubljani in Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, A - finan~na smer, B - novinarstvo

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem v financah (revizija, borzno posredni{tvo).
V osnovno {olo sem hodil v Kopru in jo izdeloval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem trikrat prejel srebrno Vegovo priznanje, udele`il sem se tudi republi{kega tekmovanja iz kemije. [olanje sem nadaljeval na Gimnaziji Koper, smer naravoslovno-matemati~na tehnologija. Izdeloval sem s prav dobrim uspehom. Ker so me zanimali tudi tuji jeziki, sem kot fakultativni predmet vpisal nem{ki jezik, in se ga u~il tri leta.

Pri vpisu na fakulteto sem kar precej razmi{ljal, saj me je zanimalo veliko stvari. Nazadnje sem se odlo~il za {tudij ekonomije, smer za denarni{tvo in finance. Izpitne obveznosti sem redno opravljal. Za obvezni tuji jezik sem si izbral italijan{~ino, poleg tega pa sem opravil tudi izpite iz angle{kega jezika. Na te~ajih sem spopolnjeval tudi znanje nem{~ine.

Leta 1993 sem se vzporedno vpisal {e na {tudij novinarstva, smer tr`no komuniciranje. Tako sem `elel pridobljeno znanje ekonomije povezati v zaokro`eno celoto. Decembra 1995 sem z diplomskim delom Analiza pla~ilnega prometa po velikosti pla~il kon~al {tudij na ekonomski fakulteti. Do konca leta 1996 nameravam kon~ati tudi {tudij novinarstva. V diplomskem delu se bom ukvarjal z odnosi s finan~no javnostjo.

Med {tudijem sem se nau~il uporabljati tudi programsko opremo iz skupine MS Office (Word, Excel). Obvezno {tudijsko prakso sem opravljal na tedanji SDK, podru`nica Koper, sodeloval sem pri pripravljanju programa Radia Morje. Leta 1995 sem se s {tudenti novinarstva udele`il strokovne ekskurzije po ZDA, tam pa smo si pridobili veliko prakti~nih napotkov za delo v javnih ob~ilih.

^eprav me je {tudij novinarstva pritegnil, nameravam iskati zaposlitev v ekonomiji. [e najbolj me zanimata revizija poslovanja in borzno posredni{tvo. Delati `elim v okolju, kjer bom lahko pripomogel k uspehu kolektiva, hkrati pa si spopolnjeval znanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96195y.htm