* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Miloš Fortunat

6000 KOPER - CAPODISTRIA, Vojkovo nabrežje 22
Telefon: (066) 33 230

Ekonomska fakulteta v Ljubljani in Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, A - finančna smer, B - novinarstvo

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem v financah (revizija, borzno posredništvo).
V osnovno šolo sem hodil v Kopru in jo izdeloval z odličnim uspehom. Med šolanjem sem trikrat prejel srebrno Vegovo priznanje, udeležil sem se tudi republiškega tekmovanja iz kemije. Šolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Koper, smer naravoslovno-matematična tehnologija. Izdeloval sem s prav dobrim uspehom. Ker so me zanimali tudi tuji jeziki, sem kot fakultativni predmet vpisal nemški jezik, in se ga učil tri leta.

Pri vpisu na fakulteto sem kar precej razmišljal, saj me je zanimalo veliko stvari. Nazadnje sem se odločil za študij ekonomije, smer za denarništvo in finance. Izpitne obveznosti sem redno opravljal. Za obvezni tuji jezik sem si izbral italijanščino, poleg tega pa sem opravil tudi izpite iz angleškega jezika. Na tečajih sem spopolnjeval tudi znanje nemščine.

Leta 1993 sem se vzporedno vpisal še na študij novinarstva, smer tržno komuniciranje. Tako sem želel pridobljeno znanje ekonomije povezati v zaokroženo celoto. Decembra 1995 sem z diplomskim delom Analiza plačilnega prometa po velikosti plačil končal študij na ekonomski fakulteti. Do konca leta 1996 nameravam končati tudi študij novinarstva. V diplomskem delu se bom ukvarjal z odnosi s finančno javnostjo.

Med študijem sem se naučil uporabljati tudi programsko opremo iz skupine MS Office (Word, Excel). Obvezno študijsko prakso sem opravljal na tedanji SDK, podružnica Koper, sodeloval sem pri pripravljanju programa Radia Morje. Leta 1995 sem se s študenti novinarstva udeležil strokovne ekskurzije po ZDA, tam pa smo si pridobili veliko praktičnih napotkov za delo v javnih občilih.

Čeprav me je študij novinarstva pritegnil, nameravam iskati zaposlitev v ekonomiji. Še najbolj me zanimata revizija poslovanja in borzno posredništvo. Delati želim v okolju, kjer bom lahko pripomogel k uspehu kolektiva, hkrati pa si spopolnjeval znanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96195y.htm