* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Kolar

2250 PTUJ, Avgusta Hlupi~a 16

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo


Obiskoval sem osnovno {olo Toneta @nidari~a na Ptuju in vse razrede kon~al z odli~nim uspehom. Udele`eval sem se tekmovanj iz matematike, ter prejel {tiri bronasta in eno srebrno Vegovo priznanje. Sodeloval sem tudi na razli~nih {portnih tekmovanjih in v tekmovanjih iz modelarstva in splo{nega ljudskega odpora in dru`bene samoza{~ite.

Nato sem se vpisal v Srednjo gozdarsko {olo v Postojni, tam sem dosegal dober in prav dober uspeh. Zaklju~ni izpit sem opravljal iz matematike in iz zagovora seminarske naloge z naslovom Dendrometrijska analiza debla. Zaklju~ni izpit sem opravil s prav dobrim uspehom.

Vpisal sem se na visoko{olski {tudij gozdarstva na Biotehni{ki fakulteti v Ljubljani. Tukaj dosegam povpre~no oceno okoli 8. Tretji letnik {tudija sem ponavljal, predvidevam pa, da bom {olanje kon~al do leta 1998. Nem{~ino obvladam aktivno, angle{~ino pa pasivno, saj sem med {tudijem obiskoval te~aj angle{~ine.

V prostem ~asu se ukvarjam z lovom in sem `e pet let ~lan Lovske dru`ine Stoperce. Iz te teme `elim opraviti tudi diplomsko delo. Posebno me zanima ekologija divjega pra{i~a. Veliko ~asa mi vzame tudi prostovoljno delo pri okoljevarstveni organizaciji Greenpeace, saj pomagam pri delovanju te svetovne organizacije v Sloveniji. V okviru ob{tudijskih dejavnosti se udele`ujem tekmovanj {tudentov gozdarstva po Evropi in izmenjalnih tednov, ki jih pripravlja Dru{tvo {tudentov gozdarstva na{e fakultete. Pomagam tudi pri organizaciji gozdarskega raziskovalnega tabora, ki bo letos v Kamni{ki Bistrici, organizira pa ga omenjeno dru{tvo {tudentov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96194y.htm