* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter Kolar

2250 PTUJ, Avgusta HlupiŸa 16

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo


Obiskoval sem osnovno çolo Toneta ¦nidariŸa na Ptuju in vse razrede konŸal z odliŸnim uspehom. Udele§eval sem se tekmovanj iz matematike, ter prejel çtiri bronasta in eno srebrno Vegovo priznanje. Sodeloval sem tudi na razliŸnih çportnih tekmovanjih in v tekmovanjih iz modelarstva in sploçnega ljudskega odpora in dru§bene samozaçŸite.

Nato sem se vpisal v Srednjo gozdarsko çolo v Postojni, tam sem dosegal dober in prav dober uspeh. ZakljuŸni izpit sem opravljal iz matematike in iz zagovora seminarske naloge z naslovom Dendrometrijska analiza debla. ZakljuŸni izpit sem opravil s prav dobrim uspehom.

Vpisal sem se na visokoçolski çtudij gozdarstva na Biotehniçki fakulteti v Ljubljani. Tukaj dosegam povpreŸno oceno okoli 8. Tretji letnik çtudija sem ponavljal, predvidevam pa, da bom çolanje konŸal do leta 1998. NemçŸino obvladam aktivno, angleçŸino pa pasivno, saj sem med çtudijem obiskoval teŸaj angleçŸine.

V prostem Ÿasu se ukvarjam z lovom in sem §e pet let Ÿlan Lovske dru§ine Stoperce. Iz te teme §elim opraviti tudi diplomsko delo. Posebno me zanima ekologija divjega praçiŸa. Veliko Ÿasa mi vzame tudi prostovoljno delo pri okoljevarstveni organizaciji Greenpeace, saj pomagam pri delovanju te svetovne organizacije v Sloveniji. V okviru obçtudijskih dejavnosti se udele§ujem tekmovanj çtudentov gozdarstva po Evropi in izmenjalnih tednov, ki jih pripravlja Druçtvo çtudentov gozdarstva naçe fakultete. Pomagam tudi pri organizaciji gozdarskega raziskovalnega tabora, ki bo letos v Kamniçki Bistrici, organizira pa ga omenjeno druçtvo çtudentov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96194y.htm