* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Peter Kolar

2250 PTUJ, Avgusta Hlupiča 16

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za gozdarstvo, gozdarstvo


Obiskoval sem osnovno šolo Toneta Žnidariča na Ptuju in vse razrede končal z odličnim uspehom. Udeleževal sem se tekmovanj iz matematike, ter prejel štiri bronasta in eno srebrno Vegovo priznanje. Sodeloval sem tudi na različnih športnih tekmovanjih in v tekmovanjih iz modelarstva in splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite.

Nato sem se vpisal v Srednjo gozdarsko šolo v Postojni, tam sem dosegal dober in prav dober uspeh. Zaključni izpit sem opravljal iz matematike in iz zagovora seminarske naloge z naslovom Dendrometrijska analiza debla. Zaključni izpit sem opravil s prav dobrim uspehom.

Vpisal sem se na visokošolski študij gozdarstva na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Tukaj dosegam povprečno oceno okoli 8. Tretji letnik študija sem ponavljal, predvidevam pa, da bom šolanje končal do leta 1998. Nemščino obvladam aktivno, angleščino pa pasivno, saj sem med študijem obiskoval tečaj angleščine.

V prostem času se ukvarjam z lovom in sem že pet let član Lovske družine Stoperce. Iz te teme želim opraviti tudi diplomsko delo. Posebno me zanima ekologija divjega prašiča. Veliko časa mi vzame tudi prostovoljno delo pri okoljevarstveni organizaciji Greenpeace, saj pomagam pri delovanju te svetovne organizacije v Sloveniji. V okviru obštudijskih dejavnosti se udeležujem tekmovanj študentov gozdarstva po Evropi in izmenjalnih tednov, ki jih pripravlja Društvo študentov gozdarstva naše fakultete. Pomagam tudi pri organizaciji gozdarskega raziskovalnega tabora, ki bo letos v Kamniški Bistrici, organizira pa ga omenjeno društvo študentov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96194y.htm