* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Cör

9000 MURSKA SOBOTA, Kro{ka ulica 83
Telefon: (069) 26 591

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nem{ki jezik (samostojna-nepedago{ka smer)

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem kot prevajalka na kateremkoli podro~ju.
Osnovno {olo sem obiskovala v Murski Soboti in jo leta 1988 kon~ala z odli~nim uspehom. Odlo~ila sem se za {olanje na Gimnaziji Murska Sobota, naravoslovno-matemati~na smer, predvsem zaradi ve~jih mo`nosti pri izbiri {tudija.

Pod mentorstvom prof. Marusje Uhernik sem leta 1990 sodelovala na republi{kem tekmovanju iz nem{kega jezika; dosegla sem tretje mesto in se tako uvrstila na dr`avno tekmovanje tedanje Jugoslavije; tudi na tem sem zasedla tretje mesto. S tem sem si prislu`ila enomese~no {tipendijo v Nem~iji in si tam utrdila znanje nem{~ine. Sodelovala sem tudi na republi{kem tekmovanju iz angle{~ine in se uvrstila na peto mesto.

Srednjo {olo sem kon~ala s prav dobrim uspehom in leta 1992 maturirala z odliko. Odlo~ila sem se za sprejemni izpit iz nem{kega jezika; uspe{no sem ga opravila in se vpisala na samostojno smer nem{~ine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. [tudij je potekal doslej brez te`av in letos, v {olskem letu 1995/96, sem vpisana v ~etrti letnik. Povpre~je izpitnih ocen zna{a 8,6.

Ker mlademu ~loveku denarja nikoli ni dovolj, tudi pou~ujem in prevajam, kolikor mi dopu{~a ~as. Tako sem si s prihranki in s pomo~jo Izobra`evalne fondacije Pomurja kupila ra~unalnik, z njim si zelo pomagam pri {tudiju in pisanju seminarskih nalog.

Po diplomi si najbolj `elim zaposlitve v kolektivu, kjer bi se lahko ukvarjala s prevajanjem, ni pa izkju~eno tudi pou~evanje na {oli. ^e bo le mogo~e, bi se rada nadalje izobra`evala. @elim se nau~iti drugih tujih jezikov in se spopolniti v angle{~ini.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96192y.htm