* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka Cör

9000 MURSKA SOBOTA, Kroçka ulica 83
Telefon: (069) 26 591

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nemçki jezik (samostojna-nepedagoçka smer)

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem kot prevajalka na kateremkoli podroŸju.
Osnovno çolo sem obiskovala v Murski Soboti in jo leta 1988 konŸala z odliŸnim uspehom. OdloŸila sem se za çolanje na Gimnaziji Murska Sobota, naravoslovno-matematiŸna smer, predvsem zaradi veŸjih mo§nosti pri izbiri çtudija.

Pod mentorstvom prof. Marusje Uhernik sem leta 1990 sodelovala na republiçkem tekmovanju iz nemçkega jezika; dosegla sem tretje mesto in se tako uvrstila na dr§avno tekmovanje tedanje Jugoslavije; tudi na tem sem zasedla tretje mesto. S tem sem si prislu§ila enomeseŸno çtipendijo v NemŸiji in si tam utrdila znanje nemçŸine. Sodelovala sem tudi na republiçkem tekmovanju iz angleçŸine in se uvrstila na peto mesto.

Srednjo çolo sem konŸala s prav dobrim uspehom in leta 1992 maturirala z odliko. OdloŸila sem se za sprejemni izpit iz nemçkega jezika; uspeçno sem ga opravila in se vpisala na samostojno smer nemçŸine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. ætudij je potekal doslej brez te§av in letos, v çolskem letu 1995/96, sem vpisana v Ÿetrti letnik. PovpreŸje izpitnih ocen znaça 8,6.

Ker mlademu Ÿloveku denarja nikoli ni dovolj, tudi pouŸujem in prevajam, kolikor mi dopuçŸa Ÿas. Tako sem si s prihranki in s pomoŸjo Izobra§evalne fondacije Pomurja kupila raŸunalnik, z njim si zelo pomagam pri çtudiju in pisanju seminarskih nalog.

Po diplomi si najbolj §elim zaposlitve v kolektivu, kjer bi se lahko ukvarjala s prevajanjem, ni pa izkjuŸeno tudi pouŸevanje na çoli. ¬e bo le mogoŸe, bi se rada nadalje izobra§evala. ¦elim se nauŸiti drugih tujih jezikov in se spopolniti v angleçŸini.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96192y.htm