* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alenka Cör

9000 MURSKA SOBOTA, Kroška ulica 83
Telefon: (069) 26 591

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nemški jezik (samostojna-nepedagoška smer)

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem kot prevajalka na kateremkoli področju.
Osnovno šolo sem obiskovala v Murski Soboti in jo leta 1988 končala z odličnim uspehom. Odločila sem se za šolanje na Gimnaziji Murska Sobota, naravoslovno-matematična smer, predvsem zaradi večjih možnosti pri izbiri študija.

Pod mentorstvom prof. Marusje Uhernik sem leta 1990 sodelovala na republiškem tekmovanju iz nemškega jezika; dosegla sem tretje mesto in se tako uvrstila na državno tekmovanje tedanje Jugoslavije; tudi na tem sem zasedla tretje mesto. S tem sem si prislužila enomesečno štipendijo v Nemčiji in si tam utrdila znanje nemščine. Sodelovala sem tudi na republiškem tekmovanju iz angleščine in se uvrstila na peto mesto.

Srednjo šolo sem končala s prav dobrim uspehom in leta 1992 maturirala z odliko. Odločila sem se za sprejemni izpit iz nemškega jezika; uspešno sem ga opravila in se vpisala na samostojno smer nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Študij je potekal doslej brez težav in letos, v šolskem letu 1995/96, sem vpisana v četrti letnik. Povprečje izpitnih ocen znaša 8,6.

Ker mlademu človeku denarja nikoli ni dovolj, tudi poučujem in prevajam, kolikor mi dopušča čas. Tako sem si s prihranki in s pomočjo Izobraževalne fondacije Pomurja kupila računalnik, z njim si zelo pomagam pri študiju in pisanju seminarskih nalog.

Po diplomi si najbolj želim zaposlitve v kolektivu, kjer bi se lahko ukvarjala s prevajanjem, ni pa izkjučeno tudi poučevanje na šoli. Če bo le mogoče, bi se rada nadalje izobraževala. Želim se naučiti drugih tujih jezikov in se spopolniti v angleščini.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96192y.htm