* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Dejan Horvat

9204 [ALOVCI, [alovci 164a
E-mail: dejan.horvat@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, informatika

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju razvoja informacijskih sistemov in uporabni{kih aplikacij kot razvijalec.
Osnovno {olo sem obiskoval v [alovcih in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. @e tedaj sem se za~el zanimati za ra~unalni{tvo, zato sem se odlo~il, da bom {olanje nadaljeval na srednji ra~unalni{ki {oli v Mariboru. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem kon~al z odli~nim uspehom. V srednji {oli sem dobil temeljno znanje iz ra~unalni{tva in podlago za nadaljnje izobra`evanje na univerzi. Leta 1992 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko. V tretjem letniku visoko{olskega izobra`evanja sem se odlo~il za smer informatika. Ko pi{em to predstavitev, kon~ujem ~etrti letnik in ra~unam, da bom diplomiral pred~asno (pred koncem absolventskega sta`a). Trenutno povpre~je mojih ocen je 9,3.

Ves ~as izobra`evanja sem spremljal dose`ke v ra~unalni{tvu in si dopolnjeval znanje. Dejaven sem bil predvsem na podro~ju podatkovnih baz, programskih jezikov in orodja (Pascal, Access, C++, trenutno se ukvarjam s Smalltalkom) in interneta.

Od tujih jezikov sem imel `e v srednji {oli angle{~ino in nem{~ino. Znanje teh dveh jezikov pa sem dopolnil predvsem na tehni~nem podro~ju, saj je ve~ina strokovne literature iz ra~unalni{tva napisana v teh dveh jezikih.

@elim si, da bi se po kon~anem {tudiju zaposlil v obetavnem podjetju s {irokimi pogledi. Ukvarjal bi se rad predvsem z razvojem. ^e bo potrebno, sem se pripravljen na posameznih podro~jih tudi dodatno izobra`evati, da bi tako lahko ~im bolje opravljal delo. ^etudi bi bilo tako podjetje dale~ od mojega rojstnega kraja, morda celo v tujini, me to ne bi oviralo, saj sem vajen biti zdoma (v Mariboru sem `e osem let).
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96190y.htm