* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Dejan Horvat

9204 æALOVCI, æalovci 164a
E-mail: dejan.horvat@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, informatika

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju razvoja informacijskih sistemov in uporabniçkih aplikacij kot razvijalec.
Osnovno çolo sem obiskoval v æalovcih in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. ¦e tedaj sem se zaŸel zanimati za raŸunalniçtvo, zato sem se odloŸil, da bom çolanje nadaljeval na srednji raŸunalniçki çoli v Mariboru. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem konŸal z odliŸnim uspehom. V srednji çoli sem dobil temeljno znanje iz raŸunalniçtva in podlago za nadaljnje izobra§evanje na univerzi. Leta 1992 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko. V tretjem letniku visokoçolskega izobra§evanja sem se odloŸil za smer informatika. Ko piçem to predstavitev, konŸujem Ÿetrti letnik in raŸunam, da bom diplomiral predŸasno (pred koncem absolventskega sta§a). Trenutno povpreŸje mojih ocen je 9,3.

Ves Ÿas izobra§evanja sem spremljal dose§ke v raŸunalniçtvu in si dopolnjeval znanje. Dejaven sem bil predvsem na podroŸju podatkovnih baz, programskih jezikov in orodja (Pascal, Access, C++, trenutno se ukvarjam s Smalltalkom) in interneta.

Od tujih jezikov sem imel §e v srednji çoli angleçŸino in nemçŸino. Znanje teh dveh jezikov pa sem dopolnil predvsem na tehniŸnem podroŸju, saj je veŸina strokovne literature iz raŸunalniçtva napisana v teh dveh jezikih.

¦elim si, da bi se po konŸanem çtudiju zaposlil v obetavnem podjetju s çirokimi pogledi. Ukvarjal bi se rad predvsem z razvojem. ¬e bo potrebno, sem se pripravljen na posameznih podroŸjih tudi dodatno izobra§evati, da bi tako lahko Ÿim bolje opravljal delo. ¬etudi bi bilo tako podjetje daleŸ od mojega rojstnega kraja, morda celo v tujini, me to ne bi oviralo, saj sem vajen biti zdoma (v Mariboru sem §e osem let).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96190y.htm