* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Dejan Horvat

9204 ŠALOVCI, Šalovci 164a
E-mail: dejan.horvat@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, informatika

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju razvoja informacijskih sistemov in uporabniških aplikacij kot razvijalec.
Osnovno šolo sem obiskoval v Šalovcih in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Že tedaj sem se začel zanimati za računalništvo, zato sem se odločil, da bom šolanje nadaljeval na srednji računalniški šoli v Mariboru. Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem končal z odličnim uspehom. V srednji šoli sem dobil temeljno znanje iz računalništva in podlago za nadaljnje izobraževanje na univerzi. Leta 1992 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. V tretjem letniku visokošolskega izobraževanja sem se odločil za smer informatika. Ko pišem to predstavitev, končujem četrti letnik in računam, da bom diplomiral predčasno (pred koncem absolventskega staža). Trenutno povprečje mojih ocen je 9,3.

Ves čas izobraževanja sem spremljal dosežke v računalništvu in si dopolnjeval znanje. Dejaven sem bil predvsem na področju podatkovnih baz, programskih jezikov in orodja (Pascal, Access, C++, trenutno se ukvarjam s Smalltalkom) in interneta.

Od tujih jezikov sem imel že v srednji šoli angleščino in nemščino. Znanje teh dveh jezikov pa sem dopolnil predvsem na tehničnem področju, saj je večina strokovne literature iz računalništva napisana v teh dveh jezikih.

Želim si, da bi se po končanem študiju zaposlil v obetavnem podjetju s širokimi pogledi. Ukvarjal bi se rad predvsem z razvojem. Če bo potrebno, sem se pripravljen na posameznih področjih tudi dodatno izobraževati, da bi tako lahko čim bolje opravljal delo. Četudi bi bilo tako podjetje daleč od mojega rojstnega kraja, morda celo v tujini, me to ne bi oviralo, saj sem vajen biti zdoma (v Mariboru sem že osem let).
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96190y.htm