* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Michael Gjerek

9232 ^REN[OVCI, Dolnja Bistrica 5

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, morfolo{ko fiziolo{ki blok

Delati si `elim predvsem raziskovalno, zato nameravam nadaljevati podiplomski {tudij na podro~ju toksinov cianobakterij.
Tri leta osnovne {ole sem obiskoval v Bielefeldu (ZR Nem~ija) in jo z odli~nim uspehom kon~al v lendavski ob~ini. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal v Srednjo agro`ivilsko {olo v Ljubljani, smer veterinarski tehnik. V tretjem in ~etrtem letniku sem sodeloval na tekmovanjih Znanost mladini in se z nalogo Izolacija alg in strupenostni testi na algi Closterium leibleinii na republi{kem tekmovanju uvrstil med najbolj{e. Srednjo {olo sem kon~al 1991 z odli~nim uspehom in se vpisal na Biotehni{ko fakulteto, Oddelek za biologijo. V drugem letniku sem se odlo~il za morfolo{kofiziolo{ko smer. Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj zna{a 8,4. S kultiviranjem alg se redno ukvarjam tudi med {tudijem in ugotavljam vplive razli~nih zunanjih dejavnikov na rast in razvoj alg in cianobakterij. Ukvarjati sem se za~el s problematiko toksi~nosti cianobakterij. Pri delu mi pomaga ra~unalnik, zlasti programi za okolje Windows.

Aktivno obvladam nem{ki jezik. Zaradi slabega znanja angle{kega jezika in te`av, ki se s tem pojavljajo, se bom v prihodnje vpisal v prvo stopnjo angle{kega jezika.

Po kon~ani diplomi, bi rad vpisal podiplomski {tudij in se {e naprej ukvarjal s problematiko toksi~nosti cianobakterij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96187y.htm