* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Michael Gjerek

9232 ¬RENæOVCI, Dolnja Bistrica 5

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, morfoloçko fizioloçki blok

Delati si §elim predvsem raziskovalno, zato nameravam nadaljevati podiplomski çtudij na podroŸju toksinov cianobakterij.
Tri leta osnovne çole sem obiskoval v Bielefeldu (ZR NemŸija) in jo z odliŸnim uspehom konŸal v lendavski obŸini. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal v Srednjo agro§ivilsko çolo v Ljubljani, smer veterinarski tehnik. V tretjem in Ÿetrtem letniku sem sodeloval na tekmovanjih Znanost mladini in se z nalogo Izolacija alg in strupenostni testi na algi Closterium leibleinii na republiçkem tekmovanju uvrstil med najboljçe. Srednjo çolo sem konŸal 1991 z odliŸnim uspehom in se vpisal na Biotehniçko fakulteto, Oddelek za biologijo. V drugem letniku sem se odloŸil za morfoloçkofizioloçko smer. PovpreŸje mojih ocen izpitov in vaj znaça 8,4. S kultiviranjem alg se redno ukvarjam tudi med çtudijem in ugotavljam vplive razliŸnih zunanjih dejavnikov na rast in razvoj alg in cianobakterij. Ukvarjati sem se zaŸel s problematiko toksiŸnosti cianobakterij. Pri delu mi pomaga raŸunalnik, zlasti programi za okolje Windows.

Aktivno obvladam nemçki jezik. Zaradi slabega znanja angleçkega jezika in te§av, ki se s tem pojavljajo, se bom v prihodnje vpisal v prvo stopnjo angleçkega jezika.

Po konŸani diplomi, bi rad vpisal podiplomski çtudij in se çe naprej ukvarjal s problematiko toksiŸnosti cianobakterij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96187y.htm