* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Zdenka Rajtman

9240 LJUTOMER, Ormo{ka cesta 17
Telefon: (069) 81 656

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, farmacija-visoko{olski {tudij

Delati si `elim predvsem na raziskovalnem podro~ju, v analitiki.
Osnovno {olo sem obiskovala v Ljutomeru in se med {olanjem udele`evala razli~nih tekmovanj ter prejela Vegova priznanja zaznanje iz matematike (bronasta in srebrno) in Cankarjevo priznanje za znanje iz materin{~ine. [olanje sem kon~ala leta 1988 z odli~nim uspehom.

V Ljubljani sem obiskovala Srednjo {olo za farmacijo in zdravstvo. Sodelovala sem na republi{kem tekmovanju iz kemije, pri raziskovalni nalogi Tankoplastna kromatografija zdravilnih u~inkovin na 4. sre~anju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev ljubljanskega obmo~ja.

Po uspe{no opravljeni srednji {oli ( vsa {tiri leta z odli~nim uspehom ) sem se vpisala na Fakulteto za farmacijo v Ljubljani, smer visko{olski {tudij. Ker sem imela med {olanjem le pouk nem{kega jezika in eno leto latinskega, sem obiskovala te~aj angle{kega jezika. Temeljno ra~unalni{ko znanje sem si za svoje potrebe pridobila s pomo~jo prijateljev. Od osnovne {ole sem ve~ji del po~itnic namenila pridobivanju razli~nih delovnih izku{enj ( v proizvodnji, delo z otroki v zdravstvenih kolonijah). Zdaj obiskujem ~etrti letnik, ker pa traja visoko{olski {tudij pet let, ne morem natan~no predvideti kdaj ga bom kon~ala ( 1998 - 1999 ).

Po kon~anem {tudiju bi se `elela zaposliti v farmacevtski industriji ali v ustanovah, kjer je delo kakor koli povezano z raziskavami ali analiti~nim delom. Zavedam se, da je kon~ani {tudij le podlaga za delo, zato sem pripravljena in se `elim tudi po kon~anem {tudiju izobra`evati in usposabljati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96184y.htm