* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Zdenka Rajtman

9240 LJUTOMER, Ormoçka cesta 17
Telefon: (069) 81 656

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, farmacija-visokoçolski çtudij

Delati si §elim predvsem na raziskovalnem podroŸju, v analitiki.
Osnovno çolo sem obiskovala v Ljutomeru in se med çolanjem udele§evala razliŸnih tekmovanj ter prejela Vegova priznanja zaznanje iz matematike (bronasta in srebrno) in Cankarjevo priznanje za znanje iz materinçŸine. æolanje sem konŸala leta 1988 z odliŸnim uspehom.

V Ljubljani sem obiskovala Srednjo çolo za farmacijo in zdravstvo. Sodelovala sem na republiçkem tekmovanju iz kemije, pri raziskovalni nalogi Tankoplastna kromatografija zdravilnih uŸinkovin na 4. sreŸanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev ljubljanskega obmoŸja.

Po uspeçno opravljeni srednji çoli ( vsa çtiri leta z odliŸnim uspehom ) sem se vpisala na Fakulteto za farmacijo v Ljubljani, smer viskoçolski çtudij. Ker sem imela med çolanjem le pouk nemçkega jezika in eno leto latinskega, sem obiskovala teŸaj angleçkega jezika. Temeljno raŸunalniçko znanje sem si za svoje potrebe pridobila s pomoŸjo prijateljev. Od osnovne çole sem veŸji del poŸitnic namenila pridobivanju razliŸnih delovnih izkuçenj ( v proizvodnji, delo z otroki v zdravstvenih kolonijah). Zdaj obiskujem Ÿetrti letnik, ker pa traja visokoçolski çtudij pet let, ne morem natanŸno predvideti kdaj ga bom konŸala ( 1998 - 1999 ).

Po konŸanem çtudiju bi se §elela zaposliti v farmacevtski industriji ali v ustanovah, kjer je delo kakor koli povezano z raziskavami ali analitiŸnim delom. Zavedam se, da je konŸani çtudij le podlaga za delo, zato sem pripravljena in se §elim tudi po konŸanem çtudiju izobra§evati in usposabljati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96184y.htm