* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Zdenka Rajtman

9240 LJUTOMER, Ormoška cesta 17
Telefon: (069) 81 656

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, farmacija-visokošolski študij

Delati si želim predvsem na raziskovalnem področju, v analitiki.
Osnovno šolo sem obiskovala v Ljutomeru in se med šolanjem udeleževala različnih tekmovanj ter prejela Vegova priznanja zaznanje iz matematike (bronasta in srebrno) in Cankarjevo priznanje za znanje iz materinščine. Šolanje sem končala leta 1988 z odličnim uspehom.

V Ljubljani sem obiskovala Srednjo šolo za farmacijo in zdravstvo. Sodelovala sem na republiškem tekmovanju iz kemije, pri raziskovalni nalogi Tankoplastna kromatografija zdravilnih učinkovin na 4. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev ljubljanskega območja.

Po uspešno opravljeni srednji šoli ( vsa štiri leta z odličnim uspehom ) sem se vpisala na Fakulteto za farmacijo v Ljubljani, smer viskošolski študij. Ker sem imela med šolanjem le pouk nemškega jezika in eno leto latinskega, sem obiskovala tečaj angleškega jezika. Temeljno računalniško znanje sem si za svoje potrebe pridobila s pomočjo prijateljev. Od osnovne šole sem večji del počitnic namenila pridobivanju različnih delovnih izkušenj ( v proizvodnji, delo z otroki v zdravstvenih kolonijah). Zdaj obiskujem četrti letnik, ker pa traja visokošolski študij pet let, ne morem natančno predvideti kdaj ga bom končala ( 1998 - 1999 ).

Po končanem študiju bi se želela zaposliti v farmacevtski industriji ali v ustanovah, kjer je delo kakor koli povezano z raziskavami ali analitičnim delom. Zavedam se, da je končani študij le podlaga za delo, zato sem pripravljena in se želim tudi po končanem študiju izobraževati in usposabljati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96184y.htm