* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Bojan Se~ko

9252 RADENCI, Gub~eva cesta 14
Telefon: (069) 65 200

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, poslovni oddelek-smer za tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v tr`enjskem raziskovanju, ogla{evalski dejavnosti.
Osnovno {olo sem obiskoval v Radencih in bil vsa leta odli~njak. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih. Med drugim sem dobil bronasto Vegovo priznanje, na ob~inskem tekmovanju v znanju iz Vesele {ole sem se uvrstil na prvo mesto ( leta1985 ), na tekmovanjih klubov OZN pa sem bil ~lan ekipe, ki je enkrat dosegla drugo mesto na obmo~nem tekmovanju (1987 ) in prvo mesto na republi{kem (1988 ).

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo ekonomsko, trgovsko in upravno-administrativno {olo Murska Sobota, in tam prva tri leta izobra`evanja, pa tudi zaklju~ni izpit opravil z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Med {tudijem sem se odlo~il za poslovni oddelek in v okviru le-tega za smer marketing ali tr`enje.

Med {tudijem sta me najbolj pritegnila tr`enjsko raziskovanje in psihologija potro{nika. Tako sem med drugim na svojo pobudo opravil raziskovalno nalogo s tega podro~ja, in ta je bila potem predstavljena celotnemu letniku in predana pristojnemu strokovnjaku v podjetju, katerega izdelki so bili "poglavitni akterji" raziskovalne naloge.

Med {tudijem sem se ves ~as strokovno spopolnjeval v znanju tujih jezikov, predvsem nem{kem. Tako sem v zadnjem letu {tudija fakultativno vpisal nem{ki jezik 3 pod vodstvom mag. Josefa Schneeweissa s fakultete v Celovcu.

Del prostega ~asa namenjam predvsem {portu in rekreaciji, med poletnimi po~itnicami pa si {irim obzorje po sosednjih dr`avah (Dunaj, Torino, Budimpe{ta, Celovec, Rim). Poleg tega sem si med po~itnicami, ~eprav {e nisem bil v rednem delovnem razmerju, nabiral delovne izku{nje. Tako sem bil za~asni ~lan kolektiva Radenske Radenci ( marketing, finance, proizvodnja ) in Po{te Slovenija (takrat {e PTT ) Murska Sobota, bodisi zaradi obvezne prakse ali dodatnega zaslu`ka.

@e tri leta pomagam dru{tvu Mladinski ceh pri urejanju finan~nih zadev, predvsem zaklju~nega ra~una; pri tem mi pomaga tudi priu~eno delo z ra~unalnikom v okoljih Windows, in "desetprstno slepo" daktilografsko znanje.

@e med {tudijem sem razmi{ljal o povezovanju s katerim drugim {tudijskim podro~jem. Tako sem `e dve leti ~lan prostovoljnega dru{tva za pomo~ mladim z imenom [otorovci, tam pomagam ustvarjati marketin{ko podobo dru{tva in spoznavam tudi drugo, "socialno" plat dela. Kljub omenjenemu navdu{enju nad tr`nim komuniciranjem in raziskovanjem ter psiholo{kimi vidiki teh vej moram priznati, da me je delo zelo prevzelo in sem `e razmi{ljal o morebitnem podiplomskem {tudiju iz "socialnega mened`menta" ali ~esa podobnega.

Vsekakor `elim in upam, da bom lahko izpolnil pri~akovanja: da bom dobil ustvarjalno, dinami~noe delo, ki ustreza mojemu zna~aju in celotni osebnosti.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96182y.htm