* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bojan SeŸko

9252 RADENCI, GubŸeva cesta 14
Telefon: (069) 65 200

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, poslovni oddelek-smer za tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v tr§enjskem raziskovanju, oglaçevalski dejavnosti.
Osnovno çolo sem obiskoval v Radencih in bil vsa leta odliŸnjak. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih. Med drugim sem dobil bronasto Vegovo priznanje, na obŸinskem tekmovanju v znanju iz Vesele çole sem se uvrstil na prvo mesto ( leta1985 ), na tekmovanjih klubov OZN pa sem bil Ÿlan ekipe, ki je enkrat dosegla drugo mesto na obmoŸnem tekmovanju (1987 ) in prvo mesto na republiçkem (1988 ).

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo ekonomsko, trgovsko in upravno-administrativno çolo Murska Sobota, in tam prva tri leta izobra§evanja, pa tudi zakljuŸni izpit opravil z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Med çtudijem sem se odloŸil za poslovni oddelek in v okviru le-tega za smer marketing ali tr§enje.

Med çtudijem sta me najbolj pritegnila tr§enjsko raziskovanje in psihologija potroçnika. Tako sem med drugim na svojo pobudo opravil raziskovalno nalogo s tega podroŸja, in ta je bila potem predstavljena celotnemu letniku in predana pristojnemu strokovnjaku v podjetju, katerega izdelki so bili "poglavitni akterji" raziskovalne naloge.

Med çtudijem sem se ves Ÿas strokovno spopolnjeval v znanju tujih jezikov, predvsem nemçkem. Tako sem v zadnjem letu çtudija fakultativno vpisal nemçki jezik 3 pod vodstvom mag. Josefa Schneeweissa s fakultete v Celovcu.

Del prostega Ÿasa namenjam predvsem çportu in rekreaciji, med poletnimi poŸitnicami pa si çirim obzorje po sosednjih dr§avah (Dunaj, Torino, Budimpeçta, Celovec, Rim). Poleg tega sem si med poŸitnicami, Ÿeprav çe nisem bil v rednem delovnem razmerju, nabiral delovne izkuçnje. Tako sem bil zaŸasni Ÿlan kolektiva Radenske Radenci ( marketing, finance, proizvodnja ) in Poçte Slovenija (takrat çe PTT ) Murska Sobota, bodisi zaradi obvezne prakse ali dodatnega zaslu§ka.

¦e tri leta pomagam druçtvu Mladinski ceh pri urejanju finanŸnih zadev, predvsem zakljuŸnega raŸuna; pri tem mi pomaga tudi priuŸeno delo z raŸunalnikom v okoljih Windows, in "desetprstno slepo" daktilografsko znanje.

¦e med çtudijem sem razmiçljal o povezovanju s katerim drugim çtudijskim podroŸjem. Tako sem §e dve leti Ÿlan prostovoljnega druçtva za pomoŸ mladim z imenom æotorovci, tam pomagam ustvarjati marketinçko podobo druçtva in spoznavam tudi drugo, "socialno" plat dela. Kljub omenjenemu navduçenju nad tr§nim komuniciranjem in raziskovanjem ter psiholoçkimi vidiki teh vej moram priznati, da me je delo zelo prevzelo in sem §e razmiçljal o morebitnem podiplomskem çtudiju iz "socialnega mened§menta" ali Ÿesa podobnega.

Vsekakor §elim in upam, da bom lahko izpolnil priŸakovanja: da bom dobil ustvarjalno, dinamiŸnoe delo, ki ustreza mojemu znaŸaju in celotni osebnosti.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96182y.htm