* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bojan Sečko

9252 RADENCI, Gubčeva cesta 14
Telefon: (069) 65 200

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, poslovni oddelek-smer za trženje

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v trženjskem raziskovanju, oglaševalski dejavnosti.
Osnovno šolo sem obiskoval v Radencih in bil vsa leta odličnjak. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih. Med drugim sem dobil bronasto Vegovo priznanje, na občinskem tekmovanju v znanju iz Vesele šole sem se uvrstil na prvo mesto ( leta1985 ), na tekmovanjih klubov OZN pa sem bil član ekipe, ki je enkrat dosegla drugo mesto na območnem tekmovanju (1987 ) in prvo mesto na republiškem (1988 ).

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo ekonomsko, trgovsko in upravno-administrativno šolo Murska Sobota, in tam prva tri leta izobraževanja, pa tudi zaključni izpit opravil z odliko.

Leta 1992 sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Med študijem sem se odločil za poslovni oddelek in v okviru le-tega za smer marketing ali trženje.

Med študijem sta me najbolj pritegnila trženjsko raziskovanje in psihologija potrošnika. Tako sem med drugim na svojo pobudo opravil raziskovalno nalogo s tega področja, in ta je bila potem predstavljena celotnemu letniku in predana pristojnemu strokovnjaku v podjetju, katerega izdelki so bili "poglavitni akterji" raziskovalne naloge.

Med študijem sem se ves čas strokovno spopolnjeval v znanju tujih jezikov, predvsem nemškem. Tako sem v zadnjem letu študija fakultativno vpisal nemški jezik 3 pod vodstvom mag. Josefa Schneeweissa s fakultete v Celovcu.

Del prostega časa namenjam predvsem športu in rekreaciji, med poletnimi počitnicami pa si širim obzorje po sosednjih državah (Dunaj, Torino, Budimpešta, Celovec, Rim). Poleg tega sem si med počitnicami, čeprav še nisem bil v rednem delovnem razmerju, nabiral delovne izkušnje. Tako sem bil začasni član kolektiva Radenske Radenci ( marketing, finance, proizvodnja ) in Pošte Slovenija (takrat še PTT ) Murska Sobota, bodisi zaradi obvezne prakse ali dodatnega zaslužka.

Že tri leta pomagam društvu Mladinski ceh pri urejanju finančnih zadev, predvsem zaključnega računa; pri tem mi pomaga tudi priučeno delo z računalnikom v okoljih Windows, in "desetprstno slepo" daktilografsko znanje.

Že med študijem sem razmišljal o povezovanju s katerim drugim študijskim področjem. Tako sem že dve leti član prostovoljnega društva za pomoč mladim z imenom Šotorovci, tam pomagam ustvarjati marketinško podobo društva in spoznavam tudi drugo, "socialno" plat dela. Kljub omenjenemu navdušenju nad tržnim komuniciranjem in raziskovanjem ter psihološkimi vidiki teh vej moram priznati, da me je delo zelo prevzelo in sem že razmišljal o morebitnem podiplomskem študiju iz "socialnega menedžmenta" ali česa podobnega.

Vsekakor želim in upam, da bom lahko izpolnil pričakovanja: da bom dobil ustvarjalno, dinamičnoe delo, ki ustreza mojemu značaju in celotni osebnosti.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96182y.htm