* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Robert Mencigar

9262 ROGA[OVCI, Ropo~a 58
Telefon: (069) 57 102

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemija-biokemija

Delati si `elim predvsem na podro~ju genetskih raziskav uporabnih v praksi.
Osnovno {olo sem obiskoval na Perto~i in v Roga{ovcih. Vse razrede sem kon~al z odli~nim uspehom. Sodeloval sem na republi{kih tekmovanjih iz kemije in Tito - revolucija - mir, udele`eval sem se tekmovanj iz matematike, sloven{~ine, OZN, kmetijskega kviza in splo{ne ljudske obrambe. Ve~krat sem bil predsednik razredne skupnosti, predsednik tedanje ZSMS na {oli in predsednik Zelene stra`e, ki je skrbela za ~isto~o in urejeno okolico {ole.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na naravoslovno-matemati~no smer zdaj{nje Gimnazije Murska Sobota (prej SCTPU). Vsa leta sem bil odli~njak, sodeloval pa sem tudi na tekmovanjih iz logike, fizike, matematike. Eno leto sem bil ~lan dramske skupine, obiskoval pa sem tudi teolo{ki te~aj.

[tudija mi ni bilo te`ko izbrati,saj sem si ve~ let `elel {tudirati kemijo in tako pristal na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, Oddelku za kemijo in kemijsko tehnologijo (zdaj FKKT). Z ve~jim ali manj{im trudom sem pri{el do ~etrtega letnika in moje trenutno povpre~je je 9.

Zaradi {tudijske literature v angle{~ini obvladam strokovno angle{~ino, slab{e pa nem{~ino. Med {tudijem smo se seznanili z osnovami informatike, spoznali pa smo tudi delo z ra~unalniki (priprava seminarjev s programi Word, Excell, Snap Graphics in predstavitvenim programom Power Point).

V ~etrtem letniku sem se odlo~il za {tudijsko smer biokemijo in na tem podro~ju bi v svoji poklicni karieri rad tudi delal. Poleg tega si `elim, da bi bilo moje delo dinami~no, inovativno in bi potekalo v prijetnem in ustvarjalnem delovnem okolju.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96180y.htm