* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Robert Mencigar

9262 ROGAæOVCI, RopoŸa 58
Telefon: (069) 57 102

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemija-biokemija

Delati si §elim predvsem na podroŸju genetskih raziskav uporabnih v praksi.
Osnovno çolo sem obiskoval na PertoŸi in v Rogaçovcih. Vse razrede sem konŸal z odliŸnim uspehom. Sodeloval sem na republiçkih tekmovanjih iz kemije in Tito - revolucija - mir, udele§eval sem se tekmovanj iz matematike, slovençŸine, OZN, kmetijskega kviza in sploçne ljudske obrambe. VeŸkrat sem bil predsednik razredne skupnosti, predsednik tedanje ZSMS na çoli in predsednik Zelene stra§e, ki je skrbela za ŸistoŸo in urejeno okolico çole.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na naravoslovno-matematiŸno smer zdajçnje Gimnazije Murska Sobota (prej SCTPU). Vsa leta sem bil odliŸnjak, sodeloval pa sem tudi na tekmovanjih iz logike, fizike, matematike. Eno leto sem bil Ÿlan dramske skupine, obiskoval pa sem tudi teoloçki teŸaj.

ætudija mi ni bilo te§ko izbrati,saj sem si veŸ let §elel çtudirati kemijo in tako pristal na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, Oddelku za kemijo in kemijsko tehnologijo (zdaj FKKT). Z veŸjim ali manjçim trudom sem priçel do Ÿetrtega letnika in moje trenutno povpreŸje je 9.

Zaradi çtudijske literature v angleçŸini obvladam strokovno angleçŸino, slabçe pa nemçŸino. Med çtudijem smo se seznanili z osnovami informatike, spoznali pa smo tudi delo z raŸunalniki (priprava seminarjev s programi Word, Excell, Snap Graphics in predstavitvenim programom Power Point).

V Ÿetrtem letniku sem se odloŸil za çtudijsko smer biokemijo in na tem podroŸju bi v svoji poklicni karieri rad tudi delal. Poleg tega si §elim, da bi bilo moje delo dinamiŸno, inovativno in bi potekalo v prijetnem in ustvarjalnem delovnem okolju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96180y.htm