* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mateja Vidmar

8000 NOVO MESTO, Nestrova 17
Telefon: (068) 25 774

Fakulteta za gradbeni{tvo in geodezijo v Ljubljani, promet

[tudij bom predvidoma kon~ala aprila 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju prometa.
Osnovno {olo sem obiskovala v Novem mestu in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Ves ~as osnovnega {olanja sem trenirala gimnastiko in bila v svojih starostni skupini zmeraj med najbolj{imi v dr`avi, poskusila pa sem se {e v mnogih drugih {portih. Redno sem se udele`evala tekmovanj v matematiki in za uspehe nekajkrat dobila Vegovo priznanje. Veselje do matematike in fizike me je pripeljalo na naravoslovno-matemati~no srednjo {olo v Novem mestu, in to sem uspe{no kon~ala leta 1989. Istega leta sem se vpisala na Univerzo v Ljubljani, na Fakulteto za arhitekturo, gradbeni{tvo in geodezijo, smer gradbeni{tvo. @e od za~etka {tudija sem bila trdno odlo~ena, da se v vi{jih letnikih usmerim v prometno smer, v tej je zadnja leta v Sloveniji v gradbeni{tvu tudi najve~ dela.

Ob {tudiju sem precej ~asa namenila u~enju tujih jezikov - angle{~ine, nem{~ine in italijan{~ine. Iz angle{~ine sem leta 1993 opravila izpit Cambridge o aktivnem znanju jezika. Skupaj s kolegi s fakultete smo v za~etku istega leta ustanovili lokalni komite mednarodne organizacije {tudentov gradbeni{tva, v tem sem zelo zavzeto sodelovala, saj sem se redno udele`evala letnih kongresov in poletnih {ol v razli~nih evropskih dr`avah ter izmenjalnih obiskov; nekaj sre~anj s {tudenti gradbeni{tva iz vse Evrope smo pripravili tudi v Sloveniji. Tako sem si nabrala dragocene izku{nje in navezala mednarodna poznanstva. Stike s kolegi iz tujine sem ohranila.

Ob {tudiju sem si pridobila tudi precej delovnih izku{enj, saj sem `e od srednje {ole delala na razli~nih podro~jih gradbeni{tva in drugje, zadnji dve leti pa sem sodelovala tudi pri nekaterih projektih na Prometno-tehni{kem in{titutu na FGG; tako sem si ob delu pridobila dodatno znanje, ki mi bo, vsaj upam tako, pri{lo prav tudi kasneje, ko se bom redno zaposlila. Tudi po diplomi se `elim {e naprej izobra`evati in spopolnjevati v prometni stroki in bogatiti znanje tujih jezikov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96176y.htm