* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mateja Vidmar

8000 NOVO MESTO, Nestrova 17
Telefon: (068) 25 774

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, promet

Študij bom predvidoma končala aprila 1997. Delati si želim predvsem na področju prometa.
Osnovno šolo sem obiskovala v Novem mestu in jo končala z odličnim uspehom. Ves čas osnovnega šolanja sem trenirala gimnastiko in bila v svojih starostni skupini zmeraj med najboljšimi v državi, poskusila pa sem se še v mnogih drugih športih. Redno sem se udeleževala tekmovanj v matematiki in za uspehe nekajkrat dobila Vegovo priznanje. Veselje do matematike in fizike me je pripeljalo na naravoslovno-matematično srednjo šolo v Novem mestu, in to sem uspešno končala leta 1989. Istega leta sem se vpisala na Univerzo v Ljubljani, na Fakulteto za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo, smer gradbeništvo. Že od začetka študija sem bila trdno odločena, da se v višjih letnikih usmerim v prometno smer, v tej je zadnja leta v Sloveniji v gradbeništvu tudi največ dela.

Ob študiju sem precej časa namenila učenju tujih jezikov - angleščine, nemščine in italijanščine. Iz angleščine sem leta 1993 opravila izpit Cambridge o aktivnem znanju jezika. Skupaj s kolegi s fakultete smo v začetku istega leta ustanovili lokalni komite mednarodne organizacije študentov gradbeništva, v tem sem zelo zavzeto sodelovala, saj sem se redno udeleževala letnih kongresov in poletnih šol v različnih evropskih državah ter izmenjalnih obiskov; nekaj srečanj s študenti gradbeništva iz vse Evrope smo pripravili tudi v Sloveniji. Tako sem si nabrala dragocene izkušnje in navezala mednarodna poznanstva. Stike s kolegi iz tujine sem ohranila.

Ob študiju sem si pridobila tudi precej delovnih izkušenj, saj sem že od srednje šole delala na različnih področjih gradbeništva in drugje, zadnji dve leti pa sem sodelovala tudi pri nekaterih projektih na Prometno-tehniškem inštitutu na FGG; tako sem si ob delu pridobila dodatno znanje, ki mi bo, vsaj upam tako, prišlo prav tudi kasneje, ko se bom redno zaposlila. Tudi po diplomi se želim še naprej izobraževati in spopolnjevati v prometni stroki in bogatiti znanje tujih jezikov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96176y.htm