* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Lavra Kastelic

8000 NOVO MESTO, Na Lazu 11
Telefon: (068) 20 529

Naravoslovnotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za tekstilstvo, oblikovanje tekstilij in obla~il

[tudij bom predvidoma kon~ala aprila 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju oblikovanja (grafi~no, tekstilno).
Osnovno {olo sem obiskovala v Novem mestu in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih iz matematike, fizike in slovenskega jezika, in poleg tega {e na likovnih nate~ajih, posebno uspe{na pa sem bila v {portu.

Te`ko sem se odlo~ila za smer nadaljnjega {olanja. Na koncu sem se po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih vpisala na srednjo {olo za oblikovanje in fotografijo, in jo prav tako kon~ala z odliko.

Zelo uspe{no sem {tudij nadaljevala na Katedri za oblikovanje tekstilij in obla~il Tekstilne fakultete v Ljubljani.

@e od za~etka {tudija sem s svojimi projekti sodelovala na vseh predstavitvah katedre in tudi na revijah. Kar dva moja projekta sta bila predstavljena na mednarodnem kongresu oblikovanja - ICSID leta 1992.

Kot diplomsko delo sem oblikovala opremo za atletsko reprezentanco Slovenije, namenjeno udele`encem svetovnega prvenstva v Barceloni. Projekt sem vodila samostojno od idejne zasnove do kon~ne izdelave. Naloga je bila ocenjena z najvi{jo oceno (10). Sicer{nje povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {tiriletnim {tudijem pa zna{a 8,9. Z diplomsko nalogo se bom odzvala tudi vabilu za sodelovanje na Mednarodnem grafi~nem bienalu v Ljubljani.

Med {tudijem sem vodila ve~ razli~nih kreativnih delavnic za otroke in odrasle. Svoje projekte sem izpeljala v velikih in tudi v majhnih podjetjih ter si tako pridobila precej izku{enj. Oblikovala sem tudi nekaj celostnih podob in logotipov.

Zaposlila bi se rada v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu - organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Sodelovati `elim z ljudmi, ki sledijo na~elu: "Misli globalno - deluj lokalno!" ter se znajo motivirano lotiti re{evanja svojih nalog v kolektivu.

Da bi bila pri delu ~im uspe{nej{a, sem se pripravljena tudi dodatno usposabljati in izobra`evati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96175y.htm