* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Lavra Kastelic

8000 NOVO MESTO, Na Lazu 11
Telefon: (068) 20 529

Naravoslovnotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za tekstilstvo, oblikovanje tekstilij in oblačil

Študij bom predvidoma končala aprila 1996. Delati si želim predvsem na področju oblikovanja (grafično, tekstilno).
Osnovno šolo sem obiskovala v Novem mestu in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na različnih tekmovanjih iz matematike, fizike in slovenskega jezika, in poleg tega še na likovnih natečajih, posebno uspešna pa sem bila v športu.

Težko sem se odločila za smer nadaljnjega šolanja. Na koncu sem se po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih vpisala na srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, in jo prav tako končala z odliko.

Zelo uspešno sem študij nadaljevala na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil Tekstilne fakultete v Ljubljani.

Že od začetka študija sem s svojimi projekti sodelovala na vseh predstavitvah katedre in tudi na revijah. Kar dva moja projekta sta bila predstavljena na mednarodnem kongresu oblikovanja - ICSID leta 1992.

Kot diplomsko delo sem oblikovala opremo za atletsko reprezentanco Slovenije, namenjeno udeležencem svetovnega prvenstva v Barceloni. Projekt sem vodila samostojno od idejne zasnove do končne izdelave. Naloga je bila ocenjena z najvišjo oceno (10). Siceršnje povprečje mojih ocen izpitov in vaj med štiriletnim študijem pa znaša 8,9. Z diplomsko nalogo se bom odzvala tudi vabilu za sodelovanje na Mednarodnem grafičnem bienalu v Ljubljani.

Med študijem sem vodila več različnih kreativnih delavnic za otroke in odrasle. Svoje projekte sem izpeljala v velikih in tudi v majhnih podjetjih ter si tako pridobila precej izkušenj. Oblikovala sem tudi nekaj celostnih podob in logotipov.

Zaposlila bi se rada v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu - organizaciji, ki bi mi omogočila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Sodelovati želim z ljudmi, ki sledijo načelu: "Misli globalno - deluj lokalno!" ter se znajo motivirano lotiti reševanja svojih nalog v kolektivu.

Da bi bila pri delu čim uspešnejša, sem se pripravljena tudi dodatno usposabljati in izobraževati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96175y.htm