* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Robert Mohor~i~

8000 NOVO MESTO, Slavka Gruma 28
Telefon: (068) 26 508

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si `elim predvsem na podro~ju telekomunikacij, informatike.
V osnovno {olo sem hodil v Novem mestu. Vse razrede sem kon~al z odli~nim uspehom. Sodeloval sem tudi na razli~nih tekmovanjih. V matematiki sem dobil vsa Vegova priznanja, in med temi tudi dve zlati. Uspe{en sem bil tudi na republi{kem tekmovanju iz kemije in ra~unalni{tva. Polg tega sem pet let obiskoval glasbeno {olo.

[olanje sem nadaljeval v gimnaziji v Novem mestu, na tedanji naravoslovno-matemati~ni smeri, in bil vsa {tiri leta odli~en. Tudi s tekmovanji sem nadaljeval zelo uspe{no. Pri matematiki sem dvakrat prejel tretjo nagrado, eno pohvalo in bil enkrat tudi izbran v tedaj {e republi{ko ekipo za zvezno tekmovanje. Povabljen sem bil tudi na dve medrepubli{ki sre~anji matematikov, v Vara`din in na Silbo. Tudi pri fiziki sem dobil dve pohvali, sodeloval pa sem tudi na tekmovanjih iz logike. Prav tako sem se redno ukvarjal s {portom - z odbojko. Treniral in igral sem pri novome{kem klubu. Z gimnazijsko ekipo smo dvakrat dobili tudi naslov republi{kih prvakov in dosegli {e ve~ drugih uspehov. Srednje{olski ~as pa sem izrabil tudi za to, da sem opravil vozni{ki izpit kategorije B.

Dobra podlaga na vseh podro~jih mi je omogo~ila, da sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. V prvem letniku sem dobil posebno pohvalo fakultete za uspe{no opravljanje {tudijskih obveznosti. To pohvalo nas je prejelo le 10 od pribli`no 400 vseh {tudentov. V drugem letniku sem se odlo~il za smer telekomunikacije, saj je to danes eno najhitreje razvijajo~ih se podro~ij v svetu in pri nas. V drugem letniku sem poskusil tudi vzporedno {tudirati na Ekonomski fakulteti; opravil sem nekaj izpitov, vendar pa so se predavanja, {e bolj pa ve~inoma obvezne vaje, preve~ prekrivali, da bi lahko nemoteno nadaljeval z obema. Tako sem ostal (brez prekinitev) na elektrofakulteti, ni pa izklju~eno, da ne bi neko~ nadaljeval tudi {tudija ekonomije. Zdaj kot {tudent zadnjega, ~etrtega letnika na mati~ni fakulteti {e zmeraj zelo uspe{no pridobivam znanje. Ker med {tudijem ni bilo ve~ toliko ob{olskih dejavnosti, sem se ve~ ukvarjal s {portom. [e zmeraj treniram odbojko za novome{ki odbojkarski klub Krka, s katerim nastopamo v najvi{ji dr`avni odbojkarski ligi. Predlani sem opravil tudi izpit za odbojkarskega sodnika. Letos pa sem pridobil potrdilo o aktivnem znanju angle{kega jezika.

Doslej {e nisem bil v delovnem razmerju, imam pa `e kar nekaj delovnih izku{enj; pridobil sem si jih v razli~nih podjetjih in ustanovah (Krka, IJS LJ, SB NM), kjer sem opravil obvezno prakso ali pa le ~ez poletje obogatil svoj `ep. Pridobil sem tudi veliko izku{enj pri delu z ljudmi, saj sem uspe{no prodajal izdelke in tudi in{truiral manj uspe{ne dijake to delam {e zdaj. Precej se spoznam tudi na ra~unalnike, saj si danes {tudij na moji smeri te`ko predstavljam brez ra~unalnika.

Po diplomi `elim nadaljevati {tudij ali pa se zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogo~il vsestranski razvoj ter napredek in kjer bom lahko kar najbolj izrabil svoje znanje in pripomogel k napredku organizacije. Pripravljen sem se tudi {e naprej izobra`evati, saj dandanes brez tega kaj kmalu zastane{ in te drugi lahko prehitijo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96172y.htm