* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Robert MohorŸiŸ

8000 NOVO MESTO, Slavka Gruma 28
Telefon: (068) 26 508

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si §elim predvsem na podroŸju telekomunikacij, informatike.
V osnovno çolo sem hodil v Novem mestu. Vse razrede sem konŸal z odliŸnim uspehom. Sodeloval sem tudi na razliŸnih tekmovanjih. V matematiki sem dobil vsa Vegova priznanja, in med temi tudi dve zlati. Uspeçen sem bil tudi na republiçkem tekmovanju iz kemije in raŸunalniçtva. Polg tega sem pet let obiskoval glasbeno çolo.

æolanje sem nadaljeval v gimnaziji v Novem mestu, na tedanji naravoslovno-matematiŸni smeri, in bil vsa çtiri leta odliŸen. Tudi s tekmovanji sem nadaljeval zelo uspeçno. Pri matematiki sem dvakrat prejel tretjo nagrado, eno pohvalo in bil enkrat tudi izbran v tedaj çe republiçko ekipo za zvezno tekmovanje. Povabljen sem bil tudi na dve medrepubliçki sreŸanji matematikov, v Vara§din in na Silbo. Tudi pri fiziki sem dobil dve pohvali, sodeloval pa sem tudi na tekmovanjih iz logike. Prav tako sem se redno ukvarjal s çportom - z odbojko. Treniral in igral sem pri novomeçkem klubu. Z gimnazijsko ekipo smo dvakrat dobili tudi naslov republiçkih prvakov in dosegli çe veŸ drugih uspehov. Srednjeçolski Ÿas pa sem izrabil tudi za to, da sem opravil vozniçki izpit kategorije B.

Dobra podlaga na vseh podroŸjih mi je omogoŸila, da sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. V prvem letniku sem dobil posebno pohvalo fakultete za uspeçno opravljanje çtudijskih obveznosti. To pohvalo nas je prejelo le 10 od pribli§no 400 vseh çtudentov. V drugem letniku sem se odloŸil za smer telekomunikacije, saj je to danes eno najhitreje razvijajoŸih se podroŸij v svetu in pri nas. V drugem letniku sem poskusil tudi vzporedno çtudirati na Ekonomski fakulteti; opravil sem nekaj izpitov, vendar pa so se predavanja, çe bolj pa veŸinoma obvezne vaje, preveŸ prekrivali, da bi lahko nemoteno nadaljeval z obema. Tako sem ostal (brez prekinitev) na elektrofakulteti, ni pa izkljuŸeno, da ne bi nekoŸ nadaljeval tudi çtudija ekonomije. Zdaj kot çtudent zadnjega, Ÿetrtega letnika na matiŸni fakulteti çe zmeraj zelo uspeçno pridobivam znanje. Ker med çtudijem ni bilo veŸ toliko obçolskih dejavnosti, sem se veŸ ukvarjal s çportom. æe zmeraj treniram odbojko za novomeçki odbojkarski klub Krka, s katerim nastopamo v najviçji dr§avni odbojkarski ligi. Predlani sem opravil tudi izpit za odbojkarskega sodnika. Letos pa sem pridobil potrdilo o aktivnem znanju angleçkega jezika.

Doslej çe nisem bil v delovnem razmerju, imam pa §e kar nekaj delovnih izkuçenj; pridobil sem si jih v razliŸnih podjetjih in ustanovah (Krka, IJS LJ, SB NM), kjer sem opravil obvezno prakso ali pa le Ÿez poletje obogatil svoj §ep. Pridobil sem tudi veliko izkuçenj pri delu z ljudmi, saj sem uspeçno prodajal izdelke in tudi inçtruiral manj uspeçne dijake to delam çe zdaj. Precej se spoznam tudi na raŸunalnike, saj si danes çtudij na moji smeri te§ko predstavljam brez raŸunalnika.

Po diplomi §elim nadaljevati çtudij ali pa se zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogoŸil vsestranski razvoj ter napredek in kjer bom lahko kar najbolj izrabil svoje znanje in pripomogel k napredku organizacije. Pripravljen sem se tudi çe naprej izobra§evati, saj dandanes brez tega kaj kmalu zastaneç in te drugi lahko prehitijo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96172y.htm