* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Robert Mohorčič

8000 NOVO MESTO, Slavka Gruma 28
Telefon: (068) 26 508

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Delati si želim predvsem na področju telekomunikacij, informatike.
V osnovno šolo sem hodil v Novem mestu. Vse razrede sem končal z odličnim uspehom. Sodeloval sem tudi na različnih tekmovanjih. V matematiki sem dobil vsa Vegova priznanja, in med temi tudi dve zlati. Uspešen sem bil tudi na republiškem tekmovanju iz kemije in računalništva. Polg tega sem pet let obiskoval glasbeno šolo.

Šolanje sem nadaljeval v gimnaziji v Novem mestu, na tedanji naravoslovno-matematični smeri, in bil vsa štiri leta odličen. Tudi s tekmovanji sem nadaljeval zelo uspešno. Pri matematiki sem dvakrat prejel tretjo nagrado, eno pohvalo in bil enkrat tudi izbran v tedaj še republiško ekipo za zvezno tekmovanje. Povabljen sem bil tudi na dve medrepubliški srečanji matematikov, v Varaždin in na Silbo. Tudi pri fiziki sem dobil dve pohvali, sodeloval pa sem tudi na tekmovanjih iz logike. Prav tako sem se redno ukvarjal s športom - z odbojko. Treniral in igral sem pri novomeškem klubu. Z gimnazijsko ekipo smo dvakrat dobili tudi naslov republiških prvakov in dosegli še več drugih uspehov. Srednješolski čas pa sem izrabil tudi za to, da sem opravil vozniški izpit kategorije B.

Dobra podlaga na vseh področjih mi je omogočila, da sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. V prvem letniku sem dobil posebno pohvalo fakultete za uspešno opravljanje študijskih obveznosti. To pohvalo nas je prejelo le 10 od približno 400 vseh študentov. V drugem letniku sem se odločil za smer telekomunikacije, saj je to danes eno najhitreje razvijajočih se področij v svetu in pri nas. V drugem letniku sem poskusil tudi vzporedno študirati na Ekonomski fakulteti; opravil sem nekaj izpitov, vendar pa so se predavanja, še bolj pa večinoma obvezne vaje, preveč prekrivali, da bi lahko nemoteno nadaljeval z obema. Tako sem ostal (brez prekinitev) na elektrofakulteti, ni pa izključeno, da ne bi nekoč nadaljeval tudi študija ekonomije. Zdaj kot študent zadnjega, četrtega letnika na matični fakulteti še zmeraj zelo uspešno pridobivam znanje. Ker med študijem ni bilo več toliko obšolskih dejavnosti, sem se več ukvarjal s športom. Še zmeraj treniram odbojko za novomeški odbojkarski klub Krka, s katerim nastopamo v najvišji državni odbojkarski ligi. Predlani sem opravil tudi izpit za odbojkarskega sodnika. Letos pa sem pridobil potrdilo o aktivnem znanju angleškega jezika.

Doslej še nisem bil v delovnem razmerju, imam pa že kar nekaj delovnih izkušenj; pridobil sem si jih v različnih podjetjih in ustanovah (Krka, IJS LJ, SB NM), kjer sem opravil obvezno prakso ali pa le čez poletje obogatil svoj žep. Pridobil sem tudi veliko izkušenj pri delu z ljudmi, saj sem uspešno prodajal izdelke in tudi inštruiral manj uspešne dijake to delam še zdaj. Precej se spoznam tudi na računalnike, saj si danes študij na moji smeri težko predstavljam brez računalnika.

Po diplomi želim nadaljevati študij ali pa se zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogočil vsestranski razvoj ter napredek in kjer bom lahko kar najbolj izrabil svoje znanje in pripomogel k napredku organizacije. Pripravljen sem se tudi še naprej izobraževati, saj dandanes brez tega kaj kmalu zastaneš in te drugi lahko prehitijo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96172y.htm